Köprünün temeli atıldı, Hayırlı olsun

Yıllardır beklenen Bartın Irmağı Köprüsü Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ 23. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı üstlenilen ve İlimizin yoğun şehir içi trafiğini ve şehir içi geçişlerini en aza indirmek amacıyla Bartın Irmağı Islah Projesi içerisinde yeralan  “Bartın Irmağı Köprüsü”nün temeli bugün Gölbucağı Mahallesi mevkiinde  düzenlenen törenle atıldı.
TUNÇ :HAYIRLI UĞURLU OLSUN
Temel atma töreninde konuşan Milletvekili Yılmaz Tunç, “Bartın’ın iki yakasını birbirine bağlayacak olan köprü 107 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğinde altından teknelerin geçebileceği yükseklikte inşa edilecek. 15 milyon lira maliyeti bulunan köprü Bartın şehiriçi trafiğini rahatlatacak, TOKİ Konutlarının bulunduğu Hürriyet Mahallesi, Orduyeri Mahallesi, Dallıca ve çevresindeki köylere ulaşımı kolaylaştıracak.” Dedi.
Vali GÜNER konuşmasında, “Bartın’ın en büyük sorunlarından birisi olan yoğun şehir içi trafiğini ve şehir içi geçişlerini en aza indirmek amacıyla yapımına karar verilen Bartın Irmağı Köprüsü’nün hayata geçirilmesinde emeği geçen DSİ Genel Müdürü Sayın Mevlüt AYDIN, merkez  ve bölge teşkilatı çalışanlarını, yapımı üstlenen İnşaat Firmasını kutluyorum.”dedi.
İMAR PLANINDA 15 KÖPRÜ  VAR
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın ırmağı Köprüsü’nün hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bartın Merkezi TOKİ ile 2005 yılında tanıştı. TOKİ Konutlarının bulunduğu alan Dallıca Köyü’ne bağlı iken halk oylaması sonucu belediyemize katıldı. 2008 yılında belediye meclisinin kararı ile yeni bir mahalle oluşturularak “Hürriyet Mahallesi “ adı verildi.  Bildiğiniz gibi Bartın Merkezinde nüfus sayısı kadar araç sayısı hızla artmaktadır. 2009 yılında 51 bin 640 olan belediye nüfusu 2018 verilerine göre 71 bin 703’dür. Öğrenci kardeşlerimiz ve her gün köylerden ilimize gelen vatandaşlarımızla 100 bin civarındadır. Buda ilimizde trafik ile ilgili sıkıntılar yaratmaktadır. Bartın Belediyesi olarak yeni yapmış olduğumuz İmar Planında 4’ü yaya olmak üzere 15 köprü planlanmıştır. Bu köprülerin geçişlerini sağladığımızda ilimiz ne kadar büyürse büyüsün trafik sıkıntısını rahatlatacaktır. Bu çalışmalarımızı muhakkak hayata geçirmemiz gerekiyor. Planımıza 25 meclis üyemizin oy birliği ile TOKİ- Küçük Sanayi Sitesi, Boğaz-Liman, Topluca-Güregenpınarı, Eski Mezbahane-Orduyeri, Fatih Okulu-Kanlıırmak, Çağlayan- Tuna, Kemerköprü- Tabakhane Sokak, Öğretmenevi- Taşköprü Sokak, Şiremirçavuş-Karaköy, Gecen- Ağdacı, Yalı 1- Kaynarca, Terminal Mevki-Kutlubey Demirci, Yalı2 – Kaynarca, Fidanlık- Kız Meslek Lisesi Yanı ve Belediye Sosyal Tesisleri-Kemer Meydanı köprülerini koyduk. Sadece köprüleri plana koymak yeterli olmuyor. Bu köprülerin yol ağlarının da olması gerekiyor. Plana koymuş olduğumuz köprülerin yol ağlarını da oluşturduk. Yapılacak olan bu köprü ve yollarla ilimizde ki trafik sorununu çözmüş olacağız. Sayın Valimize, Milletvekilimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.
 
Törende okunan duaların ardından Bartın Köprüsünün Temeli için butona basıldı.
Bartın ırmağı köprüsü 4 ayak üzerinde 107 metre uzunluğunda ve ırmaktan 6,5 metre yükseklikte inşa edilecek. Köprü yapımında 90 adet fore kazık çakılacak.

Bakmadan Geçme