Köpekleri kimin bıraktığı belirlendi

Yapılan inceleme sonrasında köpekleri bırakan belediye belirlendi

Bartın’ın Arıönü köyüne 2 gün önce akşam saatlerinde resmi plakalı bir kamyonetle köpeklerin Saltukova Belediyesi ekipleri tarafından bırakıldığı belirlendi.
Arıönü köyü muhtarı Erdal Ateş, durumu Jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirmiş ve hayvanlara bu eziyeti yapanlara tepki göstermişti.
Jandarma ekipleri ile Bartın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan araştırma sonrasında köpekleri bırakan resmi plakalı aracın Saltukova Belediyesi’ne ait olduğu belirlendi. Bu akşam saatlerinde Saltukova Belediyesinden gelen sivil plakalı bir araç, yol kenarına bıraktıkları köpeklerden 7 tanesini Saltukova beldesine geri götürüldü. Diğer köpeklerin ise yarın belediye ekipleri tarafından toplanacağı öğrenildi.
Bartın Doğa koruma ve milli parklar müdürlüğü ekipleri tarafından bölgede bulunan sokak köpeklerine yem verildi.
Köpeklere bu şekilde eziyet ederek kaderine terk eden Saltukova Belediyesinin tekrar köpekleri geri toplaması kafalarda soru işaretine yol açtı. Bu durum köpeklerin akıbeti konusunda endişeye sebep oldu.
Zonguldak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde Saltukova Belediyesi hakkında idari para cezası uygulayacağı öğrenildi.

Bakmadan Geçme