Konaklama ve araç kiralama firmalarına operasyon

Polisten sıkı denetim, kurallara uymayan işletmelere ceza yağdı...

Bartın’da asayiş ekipleri tarafından günübirlik kiralık evler, kiralık araç firmaları ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında operasyon düzenlendi.
Bartın’da 9 Konaklama firmasına kimlik bildirimi yapmamaktan 66.168 TL, 2 araç kiralama firmasına da 15.524 TL ceza kesildi.
İlimizde özellikle terörle mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi, suça karışmış kişilerin takibi, yakalanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele noktasında günübirlik kiralık evler ve kiralık araç firmalarının 1774 sayılı kimlik bildirme kanunu ile ilgili maddeleri doğrultusunda denetlenmesi kayıt altına alınması;
Ayrıca ulusal güvenliğimizin sağlanması bakımından özellikle yasadışı göçmen kaçakçılığı ile mücadele edilmesi için Bartın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulama yapıldı.
Bu kapsamda;
Bartın Asayiş Şube Müdürlüğümüzce günübirlik kiralanan evler, kiralık araç firmaları ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında;
İlimiz merkezi ve ilçelerinde;                        
-(988) Şahıs sorgulandı,
-(35) Günübirlik ev, (6) Otel ve (33) Pansiyon kontrol edildi.
-(15) Kiralık otomobil Firması ve 118 araç kontrol edildi,
-(5) Araca toplamda 898 TL. İdari para cezası uygulandı.
-(9) Konaklama yerine KBS sistemine giriş yapmadıkları için 1774 Sayılı kimlik bildirme kanununa muhalefet suçundan 66.168TL para cezası uygulandı.
- ( 2 ) Araç Kiralama firmasına şahıslara yapılan sözleşmeleri KABİS sistemine kaydetmemekten dolayı toplam 15.524TL para cezası uygulandı.
- Uygulamada (3) Aranan Şahıs yakalandı.

 

 

Bakmadan Geçme