Kimisi yanlış okula geldi, Kimisi geç kaldı

Bartın'da KPSS maratonunda hareketli ve heyecanlı dakikalar yaşandı.

Bartın'da Kamu Personeli Seçme Sınavı heyecanı yaşanırken sınava geç kalanlar olduğu gibi yanlış okula gelen adaylar oldu.
Sokağa çıkma yasağının bitiş saatinde başlayan Kamu Personeli Seçme Sınavına girecek olan adaylar, erken saatte sınav olacakları okulların önüne geldi. Adaylar, korona virüs tedbirleri kapsamında, maske ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde tek tek içeri alındı. Bazı adaylar sınava son saniyelerde yetişti.
Saatler 10.00'ı gösterdiğinde ise kapılar kapandı ve adaylar için KPSS maratonu başladı. Adaylar içeride ter dökerken, adayların velileri ve yakınları da okul çevrelerinde bekledi. 
Yanlış okula gelenler oldu, geç kaldı sınava giremedi
Yanlış okula geldikleri belirlenen adaylar sınava girecekleri okula yetişebilmek için adeta maratoncular gibi koştu. Sınava geç kalan adaylarda oldu. Saat 10: 00'dan sonra sınava girecekleri okullara ulaşan adaylar içeriye alınmadı.
Oğlunun uzun süredir sınava hazırlanmasına karşın sınava yetişemediğini ve sınav salonuna alınmadığını söyleyen baba Hüseyin Kazancı, "Benim çocuğum ne zamandır çalışıyor buna. Saat 10: 00'da sokağa çıkma yasağı var. Yazıyormuş, belki de yazıyor ama çok ufak yazılarla yazıldığı için dikkat çekmiyor. Böyle bir yazının özellikle en başta ya da en sonda büyük harflerle özel not düşülerek açıklanması lazım. Arkadaşlarla da şahit olduk hatta yanlış okula girdik. O yüzden tekrar geldik buraya masalar kaldırılıyormuş." Dedi.

Bakmadan Geçme