Kene kabusu başladı

Bir gün sonra duşa girince farketti

Aman dikkat, keneyi bir gün sonra farketti.
Havaların ısınmasıyla birlikte kene kâbusu yine başladı.
Bartın şehir merkezinde parkta oturduktan sonra eve giden bir kişinin sırtına kene yapıştı. Parkta yarım saat vakit geçirdiğini belirten Hüseyin Uzun, ertesi gün sabah duş alırken sırtına yapışan keneyi fark ettiğini söyledi. Hemen en yakın sağlık merkezine giden Uzun'un vucuduna yapışan kene kontrollü bir şekilde çıkartıldı. Bu tür olaylara karşı vatandaşların duyarlı olmasını isteyen Uzun, parkların ve piknik alanlarında gerekli ilaçlamaların yapılması gerektiğini söyledi.
DİKKAT! PİKNİK KEYFİNİZ KÂBUSA DÖNMESİN
Havaların ısınmasıyla birlikte park ve bahçelerde güzel havanın tadını çıkararak piknik yaparken sinsi bir tehlike sizi bekliyor olabilir. Çünkü bu aylarda kene ısırmalarına bağlı “Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi” vakaları artış gösteriyor.
KENEDEN KORUNMA YOLLARI?
Hastalıktan korunmak için bir dizi önlem alınmalıdır. Bunlar şu şekilde özetlenebilir:
* Kene yönünden şüpheli ve tehlikeli olan bölgelerden uzak durulmalıdır.
* Hayvan barınakları veya kenelerin yaşayabileceği alanlarda, çıplak ayakla dolaşılmamalı, kısa giysiler giyilmemeli, mümkünse açık renkli (Kenelerin kolaylıkla fark edilebilmeleri açısından), uzun kollu ve uzun paçalı giysiler giyilmelidir.
* Vücuda yapışan keneler kesinlikle ezilmeden ve kenenin ağız kısmı koparılmadan (Bir pensle sağa sola oynatarak, çivi çıkarır gibi) alınmalıdır.
* Kenelerin üstüne kimyasal dökülmesi, kibrit ile yakılması gibi işlemler kenelerin hastalık etkenlerini aktarma riskini artırabilir. Bu tarz uygulamalardan kaçınılmalıdır.
* Pantolonlarının paçalarını çorap içine sokmak kenelerden koruyabilir.
* Kenelerden korumak için böcek kaçıran ilaçlar dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Kene kabusu başladı
Kene kabusu başladı

Bakmadan Geçme