Karantina yurdu için açıklama

Sosyal medyada yapılan paylaşımlar üzerine açıklama yapıldı

Karantina yurdu değişti 

Bartın Gençlik ve spor il müdürlüğü karantina yurdu değişikliğinin neden yapıldığını açıkladı. 

"İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 01.12.2020 Salı günü gerçekleştirilen toplantı sonrası alınan kararların 20.maddesine istinaden “Çeşm-i Cihan Kız Öğrenci Yurdu’nda yapılacak bakım/onarım gibi teknik faaliyetler nedeni ile Mehmet Rıfat Efendi Erkek Yurdu’nun karantina yurdu olarak kullanılmasına karar verilmiştir.” 

Sosyal medyada çıkan bir takım paylaşımlara istinaden açıklama yapılması zarureti doğmuştur. Müdürlüğümüz teknik ekipleri tarafından yapılan tespitte, Çeşm-i Cihan Kız Öğrenci Yurdunun merkezi ısıtma sisteminde meydana gelen arıza sonucu 4. katlarda bulunan odalara sıcak su verilememektedir, imsat (sıcak su) deposu arızalı olup bakımı gerekmektedir. Ayrıca kalorifer sistemindeki bakımsızlık bazen baca sıkıntılarına da neden olmaktadır. 

Mehmet Rıfat Efendi Erkek Yurdu Bakanlığımızca 17.09.2020 tarihinde sözleşmesi imzalanarak teslim alınmış olup modern ve teknik açıdan da şu an ilimizdeki en donanımlı yurdumuzdur. Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı karantinaya alınması zorunlu olan vatandaşlarımızın mevsimler şartlardan etkilenmeden bu süreci atlatmaları amacıyla yurt değişikliği zarureti doğmuştur. Mehmet Rıfat Efendi Yurdu’nun karantina yurdu olarak kullanılacak olmasından dolayı firma sahibine bu nedenle ayrıca bir kira bedeli ödenmeyecektir. 

Karantina yurdunda kalan misafirlerimizin sağlık ve rahatlarının en üst düzeyde tutulması ve karantina sürecini atlatmaları bizim için son derece önemlidir. Pandeminin başladığı ilk günden itibaren vatandaşlarımızın sağlığını koruma adına alınan tedbirlere destek olmak üzere kurumumuz özverili bir şekilde çalışmaya devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 

Bakmadan Geçme