Karaman mazbatasını aldı

İl Seçim kurulundan sonra YSK'da reddetti...

Kozcağız’da oyların yeniden sayılmasına ilişkin itiraz YSK tarafından reddedilmesinin ardından mevcut Belediye başkanı Mustafa Karaman mazbatasını ilçe seçim kurlundan aldı.

KARAMAN’IN BAŞKANLIĞI TESCİL EDİLMİŞ OLDU

31 Mart yerel seçimlerinde Kozcağız’da AK Parti’nin adayı mevcut başkan Mustafa Karaman 1600 oy alarak seçimi, 21 oy farkı ile kazanmıştı.  MHP geçeriz oyların yeniden sayılması işçin itirazda bulunmuş ve fark 22’ye çıkmıştı.

Geçersiz oyların yeniden sayımı neticesinde sonuç değişmeyince MHP bu kez İl Seçim Kurulu’na tüm oyların yeniden sayılması istemiyle başvuruda bulunmuştu. Ancak İl Seçim Kurulu, MHP’nin itirazında maddi delil olmadığı gerekçesiyle reddetmişti. MHP’nin son olarak YSK’ya yaptığı başvuru da reddedilince Karaman’ın başkanlığı tescillenmiş oldu.

Tüm bu gelişmelerin ardından Mustafa Karaman meclis üyeleri ile birlikte mazbatasını alarak resmen göreve başlamış oldu.

Karman yaptığı açıklamada, “Mazbatamızı aldık ve yeniden Bismilllah dedik. Bizleri bu göreve layık gören tüm hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum. Söz verdiğimiz üzere, Kozcağız'da daha güçlü yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ak Partili meclis üyeleri Cengiz Arslan, Ertan Çiftçi, Gülümser Üstünsoy, Saniye Aktaş ve Hüseyin Eser mazbatalarını ilçe seçim kurulundan aldı. 
Kozcağız Belediye meclisi 5 Ak Parti, 3 MHP ve 1 CHP’li üyeden oluştu.

 

Bakmadan Geçme