Kapıdan kovulan hasta haberimize açıklama!

'Bartın Devlet Hastanesinde bir skandal daha' başlıklı haberimize sağlık müdürlüğünden açıklama geldi...

BU VAZİYETTE DOKTOR KAPISINDAN KOVULDU
Bartın’da kullandığı ilaçların yan etkisi sonrasında kolu kızarıp şişen ve Bartın Devlet Hastanesi ortopedi doktoru tarafından o vaziyette nereye gidersen git diyerek adeta hastane kapısından kovulan ramazan Pehlivanoğlu için açıklama geldi. 

DOKTOR HAKKINDA DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILDI
Haberimizin ardından Bartın Sağlık Müdürü Dursun Koç, yazılı açaıklama yaptı. Yapılan açıklamda şu ifadelere yer verildi;

"Bartın Devlet Hastanesi ortopedi doktoru  ile ilgili haberleştirilen vaka incelenmiştir. Haber de adı geçen hasta Ramazan Pehlivanoğlu’nun kızı M.F. tarafından 28/04/2018 tarih ve 1800733394  sayılı BİMER başvurusu nedeniyle iddiaların araştırılması amacıyla Bartın Devlet Hastanesi İdaresince disiplin soruşturması başlatılmıştır. Medyada yayınlanan haber açılmış olan disiplin soruşturmasına eklenmiştir. Soruşturma sonunda ilgililere bilgi verilecektir.
 DEFALARCA ORTOPEDİYE GİTMİŞ
Vaka ile ilgili basın açıklaması oluşturmak için hastanın hastane kayıtları incelendiğinde
15.3.2018, 05.4.2018, 17.4.2018 tarihinde Ortopedi polikliniğine, 14.4.2018 11:53:36 tarihinde Acile başvurduğu,17.4.2018 tarihinde İntaniye polikliniğine,28.5.2018 tarihinde Kalp ve Damar Cerrahisi polikliniğine 28.5.2018 tarihinde Fizik Tedavi Rehabilitasyon  polikliniğine muayene olduğu  tespit edilmiştir.

Her ne kadar henüz yapılan disiplin soruşturması sonuçlanmasa da hastanın cildiye polikliniğinde  kaydı görülmemektedir. Teşhislerin gerektiği tedaviler hastaya reçete edilmiştir. (KAYDI GÖRÜLMEZ, ÇÜNKÜ KAPIDAN DÖNDÜ)
 
Bartın ilinde yılda ortalama il genelinde toplamda 2.400.000 (ikimilyondörtyüzbin) poliklinik hizmeti sunulmuştur. Hizmetin büyüklüğü göz önüne alındığında hizmet sunan ile hizmet alan arasında bazı iletişim sıkıntıların oluşması beklenen çıktılar arasındadır.
 
Devletimizin  politikası gereği halkımızın yaşadığı sıkıntıları en kısa sürede yerinde çözümlemek amacıyla iletişim sistemleri oluşturulmuştur. Hasta Hakları Birimi, SABİM, BİMER, CİMER tüm bu sistemlerle hastalarımıza yardımcı olmak, aynı zamanda sistemsel veya kişi bazlı sorunları tespit etmek amaçlanmaktadır.
           
ŞİKAYETLER İLETİŞİMDEN KAYNAKLI
 
Yılda ortalama 800 (sekizyüz) (şikâyet, tavsiye, teşekkür içeren) geri dönüş almaktayız. Başvuruların incelenmesi akabinde ağırlıklı olarak iletişimden kaynaklı sorunlar yaşandığı görülmektedir. Bu sorunların azaltılması için düzenli iletişimi geliştirici eğitimler verilmektedir. Kurumsal kapasite artırma çalışanlarımız devam etmektedir".


 

Bakmadan Geçme