Kapıda kalırsanız çilingir her kapıyı açmaz

Kapı açtırmak için istenen belgeler

Bartın Emniyet Müdürlüğü İlimizde, çilingircilik mesleğini icra eden esnafların son zamanlarda “kapı açma” olaylarında vatandaşların gerçek bilgilerini öğrenmekte zorluklar yaşadıklarını belirterek yapılması gerekenleri açıkladı.
“Kapı açılma” taleplerinde vatandaşın gerçek bilgilerini öğrenme ve teyit etme konusunda tereddüt yaşanması durumunda, ikameti açtırma talebinde bulunan şahıstan; E-devlet üzerinden veya mahalle muhtarı tarafından onaylı ikametgâh belgesinin ibraz edilmesi istenebilir. Eğer ikametgâh belgesi ibraz edilemiyor ise, şahsın kimlik bilgileri ve ikamete ait faturaları teyit amaçlı kontrol edilebilir. Şahıs herhangi bir belge veya fatura da ibraz edemiyor ise komşularından bilgi alınma yoluna gidilebilir.
Ayrıca, kapı açtırma talebinde bulunan her şahsın, T.C Kimlik Numarası bilgilerinin Madeni Eşya Sanatkârları Odası tarafından verilen Kilit/Kapı Açma Tutanağına işlenmekte ve imzalatılmaktadır. Şahıs, kimlik ve diğer resmi belgeleri ibraz etmiyorsa kapının açılması farklı hukuki sonuçlar doğurabileceğinden, şüpheli olarak değerlendirilebilecek her durum için 112/155 ihbar hattına veya il Emniyet Müdürlüğü birimlerimize başvurulması gerekmektedir.

Bakmadan Geçme