Kamuoyunda merak edilen soru?

Tüm toplantı ve etkinliklerin iptal edilmesine rağmen TSO et zammı için nasıl toplandı?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs salgını ile mücadele edilirken, her türlü toplantı ve etkinliklerin iptal edilmesine rağmen Bartın Ticaret ve Sanayi odasının ete zam yapmak için toplanıp meclis kararı alması tepkilere sebep oldu.
HIFZISSIHHA MECLİSİNİN ALDIĞI KARARA AYKIRI
Vali Sinan GÜNER Başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 16/03/2020 Pazartesi günü aldığı karar ile tüm toplantı ve etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.
İŞTE O MADDELER VE ALINAN KARARLAR
4.madde-Sivil toplum kuruluşlarının (Dernek, vakıf) genel kurulları ve Sivil toplum kuruluşlarının eğitimler dâhil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetlerinin (icrai zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç) 16.03.2020 pazartesi saat 24:00 itibariyle geçici olarak ertelenmesine,
6.madde- İlimiz genelinde gerçekleştirilecek toplantı, eğitim, seminer gibi toplu faaliyetlerin
iptal edilmesine karar verildi.
TSO ALINAN KARARA UYMUYOR MU?
Bartın’ın en önemli sivil toplum kuruluşu TSO’nun yangından mal kaçırırcasına, millet can derdinde iken ete zam yapmak için alınan kararlara uymayarak toplanması kamuoyunda tepkilere yol açarken zam kararı fırsatçılık olarak yorumlandı.
Bartın halkı sosyal medyada kıymaya ve kuşbaşına yapılan 8 TL zam kararına büyük tepki gösterdi.
İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı karara aykırı hareket eden ve olağanüstü durumun yaşandığı böyle bir zamanda ete zam yapan TSO hakkında nasıl bir işlem yapılacağı merak konusu.
İŞTE YAPILAN ZAM
Bartın'da et fiyatları 8 lira birden yükseldi.
Bartın TSO tarafından 25.03.2020 tarihinde alınan meclis kararı ile et fiyatlarına yüzde 17 zam yapıldı.
Kilosu 47 lira olan kıyma yüzde 17’lik zam sonrasında 55 TL’ye yükseldi. Kuşbaşının kilosu 51 liradan 59 liraya yükseldi.

Bakmadan Geçme