Kalaycı'dan Kozcağız ilçe olması için büyük destek

Bartın Ak Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Kozcağız'ın ilçe olması için kanının son damlasına kadar mücadele edeceğini söyledi.

Kozcağız’da istişare toplantısında konuşan il Başkanı Turhan Kalaycı, Kozcağız’ın ilçe olması için kanının son damlasına kadar kapı kapı dolaşacağını, gerekirse yalvaracağını söyledi.
Bartın Ak Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Aldatmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Kozcağız’da Belde Teşkilatı, Köy Muhtarları ve köy temsilcilerinin katıldığı tanışma ve istişare toplantısında gündem ilçe meselesi oldu.
İstişare toplantısında konuşan İl Başkanı Turhan Kalaycı, kongredeki pankart olayına değinerek Ankara’dan gelen ikinci bir ekibin pankartı kaldırdığını belirtti.
BAŞBAKANA BİZZAT ANLATTIM
Kalaycı Başbakan Binalı Yıldırım ile arasında geçen diyoloğu şöyle anlattı;
“Otogarda karşıladığımız Başbakan Binali Yıldırım’a bizzat, ‘sayın Başbakanım, Bartın’da gündemde olan hadise Bartın’ın en büyük beldesi olan Kozcağız’ın 35 bin nüfusu ile çoktan ilçe olmayı hak etti, ama siz de bir müjde verirseniz çok güzel olacak’ dedim. Yüzde 74 oy oranı ile en büyük desteği verdiler dedim.
Başbakanımız aynen şöyle dedi, Başkan biz ayaküstü müjde vermiyoruz, dosyanızı hazırlarsınız, bize sunarsınız, inceleriz, bakarız, şartlar uygunsa elbette ilçe olur dedi.
 İnşallah bizler bunun takipçisi olacağız. Yine bu hafta içinde yerel yönetimler başkan yardımcımız Erol Kaya ile mesajlaşmamız oldu. Biz dosyamızı sunduk, Kozcağız’ın ilçe olmasını istiyoruz diye. Biz Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız bu işin takipçisi olacağız.
Hangi il başkanı, hangi milletvekili, hangi belediye başkanı, hangi belde başkanı, Kozcağız’ın ilçe olmasına karşı çıkar. Sayın Milletvekilimiz bir söz alamadığı için herhangi bir şey yapmıyor ama çalışıyor. Dosyalar verildi, takibi yapılıyor. Rabbim bizlere nasip ederse inşallah, festival havasında Kozcağız’ın ilçe olmasını kutlarız.
KANIMIN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM
“Ben Bartın il başkanı olarak kanımın son damlasına kadar Kozcağız’ın ilçe olması için kapı kapı dolaşıp gerekiyorsa yalvararak bu işi yapacağız. Bu bizim vazifemiz. Ankara’dan bir taş bu tarafa gelecekse biz paspas olalım, Bartın’ın hizmetkârıyız.”


 

Bakmadan Geçme