Kahkaha atmak isteyen Mıstan'ı mutlaka izlemeli

Bartın şivesi ile tiyatroseverlerin gönlünde taht kuran Mıstan isimli tiyatro oyunu güldürmeye devam ediyor.

Mart ayında perde açarak izleyici ile buluşan Mıstan Nisan sonuna kadar Belediye Cep Sinemasında sahnelenmeye devam edecek.

Bartın Belediyesi tarafından desteklenen tiyatro grubunca hazırlıkları yapılarak sahnelenen Mıstan Bartın’da yaşayan ve geçimini esnaflıkla sürdüren bir ailenin yaşamını anlatıyor. Mıstan, Bartın şivesinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması gibi önemli bir sorumluluğu da yerine getiriyor. Günümüzde dilimize eklenen yabancı kelimelerle birlikte yaşanan trajikomik hikayeleri de içinde barındıran Mıstan 7’den 70’e tüm Bartın halkının izlemesi gereken bir tiyatro oyunu olarak tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Gerçekleştirilecek turne kapsamında Mıstan Bartın’ın ilçeleri ve beldelerinin yanı sıra şehir dışındaki birçok noktada da tiyatroseverlerle buluşacak.

Servet Çınçın’ın yazıp yönettiği ve Usta oyuncularla birlikte amatör oyuncuların harmanlandığı Mıstan oyununda Bartın şivesi ön plana çıkıyor.

Mıstan, güldüren, düşündüren ve duygulandıran sahneleriyle Belediye Cep Sinemasında tiyatro severlerin büyük beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Nisan sonuna kadar izlenebilecek tiyatro oyunu için biletler eski belediye binası arkasında yer alan Servet Yazmadan temin edilebiliyor.

Yetişkinler kadar çocukları da eğlendiren Mıstan oyununda 7 kişilik ekip görev alıyor.

Nisan sonuna kadar Bartın Belediye Sosyal Tesislerindeki Cep Sinemasında sahnelenecek oyun gerçekleştirilecek turnelerle Bartın’ın ilçeleri ve beldeleri ile birlikte il dışında da izleyici ile buluşacak.

Turne kapsamında Zonguldak, Çaycuma, Devrek, Cide, Amasra, Ankara, İstanbul gibi farklı bölgelerde sahnelenecek Mıstan talep doğrultusunda farklı şehirlere de rota çevirecek.

 

 

 

 

Bakmadan Geçme