Kafelerde şok manzara, ceza yağdı

Okulda olması gereken öğrenciler kafelerde sigara içerken yakalandı.

Bartın Emniyeti, 2019-2020 Eğitim-Öğretim döneminin başlaması ile okul önlerinde ve çevreleri ile kafelerde denetimlerini sıklaştırdı.
Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı Motorize Okul Timleri tarafından Kırtepe Mahallesi Yukarı Çarşı civarında faaliyet gösteren kafede yapılan denetim ve kontrollerde iş yerinde 2 yetişkin şahıs ile yaşı küçük 11 okul öğrencisinin sigara içtiği görüldü.
Kapalı alanda sigara içimine müsaade eden işletmeye ve yaşı büyük şahıslara gerekli idari işlemler yapıldı.
Yaşı küçük okul öğrencilerine sigara satışı market için yaşı küçük çocuklara sağlık için tehlikeli madde temin etmek suçundan adlı işlem başlatıldı ve 2 bin TL ceza kesildi.
İşletmeye okul saatinde okul öğrencilerini kafede bulundurduğu için alınan Valilik kararını ihlal ettiği gerekçesiyle idari cezası yazıldı.
Ayrıca işyeri içerisinde yapılan kontrollerde işyerinde nargile takımlarının olduğu ve İşyerinin nargile sunum belgesinin olmadığı tespit edildi.
İşyerini ruhsatının halen eski ünvanlı olduğu, ruhsatının yenilenmesi gerektiği ve ayrıca ruhsata aykırı bölümlerinde işyerinde mevcut olduğu tespit edilerek durum belediye görevlilerine bildirildi.
Yaşı küçük çocukların sigara içmesine ortam sağlayan, okul saatinde öğrencilerin okulda olmasını gerekirken işletmesinde bulunduran, nargile sunum belgesi olmadan nargile Sunumu yapan işletmelere de 20 bin TL'ye yakın ceza kesildi.
Ruhsata aykırı faaliyette bulunan işletme ile alakalı olarak Asayiş Şube ve Çocuk Şube Müdürlüğümüzde işlemlerin devam ettiği belirtildi.

 

Bakmadan Geçme