Kabine toplantısı sonrası açıklama

Merakla beklenen yeni kontrollü normalleşme süreci başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz" dedi.
Bugün itibariyle başlayan yeni kontrollü normalleşme süreci
Her iki haftada bir yeni normalleşme uygulaması güncellenecek.
* Ülke genelinde süren akşam 21.00 ile sabah 5.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek.
*Hafta sonu sokağa çıkma yasağı düşük ve orta riskli illerde kalkacak.
*Restoran ve kafeler çok yüksek riskli iller dışında 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açılacak.
*Hafta sonu kısıtlaması yüksek ve çok yüksek riskli illerde devam edecek.
*Düşük ve orta riskli illerde hafta sonu kısıtlamaları kaldırıldı.
*Kamu çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale dönecek.
*Düşük riskli illerde eğitim başlayacak.
* Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler düşük ve orta riskli illerimizde sabah 09:00 ile akşam 19:00 arasında faaliyet gösterebilecek.
Eğitim konusunda yapılan açıklamalar
*Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8'inci ve 12'nci sınıflarda eğitim öğretime açılacak.
*Düşük ve orta riskli illerde, ilaveten ortaokullar ve liseler dâhil diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacaktır.
*Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde ise, genel uygulamanın dışında, sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.
65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTINA İYİ HABER
*Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riski sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır.
*Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişi yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecektir.
*Sivil toplum kuruluşları meslek odaları kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları düşük orta ve yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecektir.
*Diğer hususlardaki uygulamaların nasıl olacağı, daha önce ifade ettiğim gibi, Valiliklerimizin başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurullarımız tarafından belirlenecektir.
Bartın orta riskli grupta 
İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı.
Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacak.

Kabine toplantısı sonrası açıklama

Bakmadan Geçme