Japon temsilci o proje için Bartın'a geldi

İşte detaylar...

Japonya Büyükelçiliği Temsilcileri “Bilinçli Ve Güçlü Kadınlar Diyarı Bartın Projesi” İçin İlimize geldi.
Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere 90.000 USD Hibe Programı kapsamında Vakfımız tarafından Valiliğimiz Proje ekiplerinin katkılarıyla hazırlanan “Bilinçli ve Güçlü Kadınlar Diyarı Bartın” isimli proje ön değerlendirme aşamasını başarılı bir şekilde tamamlayarak projeyi yerinde incelemek ve detaylı değerlendirmelerde bulunmak üzere Japonya Büyükelçiliği temsilcileri Ekonomi Bölümü İkinci Katibi Toshifumi ENDO ve Proje Uzmanı Gözde Gülşah BASKIN Bartın’a geldi.
Vakıf Müdürü Feridun GÜLER ile Valiliğiz Proje ekibinin eşlik ettiği Japonya Büyükelçiliği temsilcilerinden oluşan heyet ilk olarak Amasra’yı ziyaret edilerek tarihi ve turistik yerleri gezdi.
Kozcağız beldesinde hayata geçirilmesi planlanan projenin mikro bir örneği olan ve Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Proje Uygulama Eğitim Merkezi tanıtılarak atölye çalışmaları hakkında bilgi verildi.
PROJE KOZCAĞIZ’DA HAYATA GEÇECEK
''Bilinçli ve Güçlü Kadınlar Diyarı Bartın Projesinde'' Kozcağızlı Kadınlarımızda projeden yararlanacak.
Japon Büyükelçiliği tarafından 90.000 USD Hibe Programına Valiliğimiz Proje Ekipleri katkısı ile hazırlanarak Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sahipliğinde sunumu gerçekleşen ve başarılı bir şekilde ön çalışması tamamlanan proje kapsamında Japon Büyükelçiliği temsilcileri ve Kurum Müdürleri Kozcağız’a ziyarette bulundu.
Başkan Karaman konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Proje kapsamında şimdiki Aile Sağlık Merkezi yeni yerine taşınacağından dolayı bu binamız Halk Eğitim tarafından kadınlarımızın iyi bir girişimci olmaları için çeşitli sayıda kurslar açılarak hizmete açılacak. Bu Proje ile kurulacak olan kurslar sayesinde kadınlarımızın ilimiz ekonomisi ve iş gücüne katılımlarını öncelikle ele alarak onlara yerelde istihdamı hazır iş kollarında mesleki eğitim kazandırılmış olacak” dedi..
Başkan Karaman ziyaret sırasında Proje ekibi ve Japonya Büyükelçiliği temsilcisine Bayrağımızı temsil eden ay yıldız işlemeli plaket takdim etti.
Japonya Büyükelçiliği temsilcilerinden oluşan heyet, proje ekibi eşliğinde Kozcağız beldemizde yapılması planlanan proje alanını ziyaret etti.   Kozcağız Belediye Belediye Başkanı Mustafa KARAMAN tarafından karşılanan heyet,  proje sahasında incelemelerde bulunarak proje ekibinden bilgi aldı.
Proje ekibine ayrıntılı çalışma ve ev sahipliği için teşekkür eden heyet İlimizden ayrıldı.

 

Bakmadan Geçme