Jandarmadan bayramda yoğun mesai

Neler yakalandı, neler! İşte detaylar...

Bartın İl Jandarma Komutanlığı Kurban Bayramında yapılan uygulamalarla ilgili açıklamada bulundu.

58 yabancı uyruklu şahıs, aranan 48 şahıs, yakalaması olan 12 araç, ruhsatsız silahlar, kenevir mevzuata aykırı kiralama yapan yerlere rekor ceza.

JANDARMA KOMUTANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

“Bartın İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Kurban Bayramı Tatili (18-27 Ağustos) süresince (17) noktada yol kontrol ve arama faaliyeti icra edilmiş, (6) trafik ve (1) motosiklet timi ile uygulama yapılmış, Asayiş, Kaçakçılık ve İstihbarat Timlerinde görevli (135) personelin katılımı ile önleyici kolluk hizmetleri kapsamında devriye faaliyetleri icra edilmiştir.

Bayram tatilinin huzur içerisinde geçirilmesi maksadıyla alınan emniyet tedbirleri neticesinde,

- Çeşitli suçlardan aranan (48) şahıs,

-Haciz yakalama kaydı bulunan (12) araç yakalanmıştır.

-Kontroller sırasında (2) kök Kenevir bitkisi, (2) Ruhsatsız Av Tüfeği, (1) Ruhsatsız Tabanca, (2) Şarjör ve (1) Kurusıkı Tabanca ele geçirilmiştir,

-Yakalanan şahıslardan (3)'ü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmışlardır.

-İcra edilen kontroller sırasında geçerli bir seyahat izin belgesi bulanmayan veya vize süresini geçirmiş (58) yabancı uyruklu şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmıştır.

- 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu kapsamında "Günübirlik Kiraya Verilen Evler ve Konaklama Tesislerinde” yapılan kontrollerde, mevzuata aykırı kiralama yapan (9) işletmeye 112.907 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Bayram tatili süresince ilimizde Jandarma sorumluluk bölgesinde asayişi olumsuz yönde etkilen önemli bir olay meydana gelmemiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur”

 

 

Bakmadan Geçme