İşte Drone destekli kontrollerde kesilen cezalar

Kural ihlalleri havadan tek tek tespit edildi. İşte 4 ayda kesilen ceza miktarı…

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ve İnsansız Hava Araçları Büro Amirliği trafik düzeni ve güvenliğini sağlayarak trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla havadan drone destekli trafik denetimlerine hız kesmeden devam ediyor.
 Sürücülerde trafik bilincini oluşturmak ve trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla gerçekleştirilen özel denetimlerde hatalı sürücüler drone ile tespit edilerek uygulama noktasında durduruldu.
2019 yılının ilk 4 aylık sürecinde drone destekli trafik denetimlerinde sürücülere, yaklaşık 50 bin TL üzerinde cezai işlem uygulandı.
Denetimlerde emniyet kemeri takmayan, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanan, kırmızı ışıkta geçen, hatalı sollama yapan, tehlikeli şerit değiştiren, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklayan, yaya önceliğine uymayan sürücüler havadan drone ile tespit edildi.
Kural ihlali yapan sürücülere gerekli cezai işlemleri uygulayan emniyet, sürücü ve yolcuları kırmızı ışık, emniyet kemeri, yaya geçidi ve seyir halinde trafik kurallarına uyması konusunda da uyardı.
Havadan trafik denetimlerinde özellikle vatandaşların sarı ışıkta geçmeyi hak saydıkları ve birçok ihlal yaptıkları gözler önüne serilirken, ayrıca kavşaktaki ışıklara uyma konusunda da dikkatsiz oldukları tespit edildi.
DENETİMLER DEVAM EDECEK
Bartın il genelinde her gün drone ile denetim yapan trafik ekipleri bu uygulamaların devam edeceğini bildirdi. Ayrıca vatandaşlardan kendi ve başkalarının can sağlığı için kurallara uyması, daha dikkatli ve yavaş araç kullanılması istenirken karayollarımızda trafik yoğunluğunun önemli oranda artış göstereceği Ramazan Bayramı ve tatil süresince, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak ve trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla trafik tedbirlerinin en üst düzeyde alınacağını bildirdi.


 
 

Bakmadan Geçme