İşçilerin kuledeki eylemi devam ediyor

Alın teri olan haklarını isteyen ve kuledeki eylemlerine devam eden işçilere sürpriz telefon...

Amasra'da Hema’dan işten atılan 2 işçinin kuledeki eylemi 3. gününde devam ederken sürpriz telefon geldi.

İŞÇİLER ALIN TERİ OLAN HAKLARINI İSTİYOR

İstedikleri sadece alın terinin karşılığı olan maaşlarının ve haklarının ödenmesi.

Amasra'da Termikçi Hema şirketinde işten atılan maden işçileri ödenmeyen 2 aylık maaşları ve tazminatları için "bıçak kemiğe dayandı" diyerek 65 metre yükseklikteki kulede eylemlerine devam ediyor. Kulenin dibindeki işçilerde arkadaşlarına destek veriyor

EYLEMİMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Kulede eylemde olan işçilerden Serdar Aslan, çektiği video ile maaşların ve hakların ödenmesi için bir kez daha Hattat’a mesaj gönderdi.

“Yaptığımız hak mücadelesinin 3. Gününde Amasra Hema 3 no’lu kuyuda 65 metrelik vinç kulesinden herkese merhaba. Eylemimiz 3.gününde devam ediyor. Patron direnişine son vermedi. Hala bir sonuç çıkmadı. Hakkımızı alana kadar sonuna kadar mücadelemiz devam edecek. Hattat için verdiğimiz emeğin hakkını alana kadar devam edecek. Madenci direnmiyor. Bizim direnmemiz söz konusu değil. Paramızı ödesin biz de eylemimize son verelim. Sadece alın terimizin karşılığını istiyoruz. Eylemimiz sonuna kadar devam edecek”

ŞİRKETTEN GELEN TELEFON, “VİLLASINI, ARABASINI SATIYOR”

Hema şirketinden İlyas Börekçi’nin kulede eylem yapan işçilerden Serdar Aslan’ı telefonla arayarak Mehmet Hattat’ın villasını ve arabasını satışa çıkardığını ve finans arayışı içinde olduğunu söyleyerek kuleden inmesini rica etti.

Serdar Aslan bu telefon konuşmasını söyle anlattı.

“Bize kuyu başında 6 aylık izine çıkın diyen, kabul etmeyince bir ay sonra çıkışlarınız verildi diyerek kapının önüne koyan Hema şirket yetkilisi İlyas Börekçi aradı, rica etti, aşağı inmemi söyledi. Çalışmaların devem ettiğini, finans bulmak için Mehmet Hattat’ın villasını, arabasını bilmem neyini satmaya uğraştığını, buraya yatırımların devam edeceğini söyledi. Benden süre istedi. Biz 45 gün dedik ama 15 gün veya daha kısa zamanda çözülür dedi. Tamam dedim bende kendisine, net bir tarih söyleyin. Hiçbir cevap alamadım. Bende kendisine eylemin devam edeceğini söyledim. Kendisi geleceğini söyledi, gelsin ama paralar ödendi diye gelsin”  

11 bin işçi çalıştırma yalanını söyleyerek bölgeye adeta kabus gibi çöken Hattat holdingin mağdur ettiği yüzlerce işçi perişan durumda.

Bakmadan Geçme