İnkumu'nda tatil manzaraları

Millet sahile yayıldı, her yere çöplerini bıraktı, İnkumu yaşanmaz hale geldi....

Mavi denizi, yemyeşil doğası ve tertemiz kumsalıyla tanınan İnkumu sahili Kurban bayramında tatilcilerin yine gözdesi olurken ortaya çıkan manzara tepkiler yol açtı.

İnkumu sahili Kurban bayramında en yoğun zamanlarını yaşarken araç park edecek yer kalmadı. Karasu köyü boğaz mevkiinde yol özel araç trafiğine kapatılarak insanlar servislerle sahile taşındı. Binlerce Bartınlının yanı sıra Ankara, Bolu, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Düzce gibi komşu illerden tatilcilerinde akın ettiği İnkumu doldu taştı. Ortaya hoş olmayan görüntüler çıktı. Etrafa bırakılan çöpler, sahilde, banklarda ve çimenlerde ulu orta sere serpe yatan insanlar İnkumu’nu yaşanmaz hale getirdi.

İnkumu’nda yaşayan vatandaşlar, “bu manzara ne zaman son bulacak? Gelenler etrafı mahvedip çöpleri bırakıp gidiyor. Cadde ve sokaklarda yürüyemez hale geldik. Bun duruma artık bir çözüm bulunmalı” diyerek bu duruma isyan ettiler.

BELEDİYE TEMİZLİK YAPTI

Bartın Belediyesi 20 kişilik ekip ile sahilde ve piknik alanında çevre temizliği yaptı. Ayrıca Güzelcehisar yol ayrımından İnkumu girişine kadar yolun sağına ve soluna atılan çöpler toplandı. Piknik alanında çöp temizliği, yıkama ve ilaçlama yapıldı.


Bakmadan Geçme