İl Seçim Kurulu Kozcağız için kararını verdi

Mhp Kozcağız'da tüm sandıklardaki oyların yeniden sayılmasını istemişti, işte karar...

Kozcağız Belediye Başkanlığını Ak  Parti'nin adayı Mustafa Karaman'ın 21 oy farkı ile kazanmasının ardından geçersiz oyların yeniden sayılması ile fark 22 oya çıkmış, MHP tüm oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kuruluna başvuru yaparak itiraz etmişti.
Yapılan itirazı değerlendiren Bartın İl Seçim kurulu, Kozcağız’da oyların yeniden sayılmasını oy birliği ile reddetti.
İL SEÇİM KURULU YENİDEN SAYILMASINA GEREK YOK DEDİ
İl Seçim kurulunun oy birliği aldığı kararda, sandıklara ilişkin sisteme geçilen sonuç tutanakları incelendiğinde verilerin birbiriyle uyumlu olduğu, tutanaklarda maddi hataya rastlanmadığı, dolayısıyla tüm oyların yeniden sayım ve dökümünün yapılmasına gerek olmadığı belirtildi.
Diğer yandan sayım ve döküm işlemlerinin sandık kurullarınca usulüne uygun şekilde yapılmadığı yönünde de herhangi bir delil sunulmadığı, bu itibarla merkez ilçe seçim kurulunca verilen 03.04.2019 tarih ve 2019/60 sayılı kararın usul ve yasaya uygun olduğu anlaşıldığından itirazın reddine oy birliği ile karar verildi.
Kozcağız Belediye Başkanlığını 22 oyla kazanan Mustafa Karaman’ın başkanlığı ilçe seçim kurulunun ardından il seçim kurulu tarafından da tescillenmiş oldu.

 

Bakmadan Geçme