İki tanker saldırıya uğradı, biri battı

Umman Körfezi'nde iki tankere saldırı düzenlendi. Bölgeden ilk görüntüler...

Hürmüz Boğazı'nın güneyinde bulunan Umman Körfezi'nde iki tankere saldırı düzenlendi. Saldırının ardından bölgede tansiyon yükselirken tankerlerden biri battı. ABD, Rusya ve Almanya'dan konuyla ilgili peş peşe açıklamalar gelirken bölgede sular iyice ısındı.
ABD Saldırılardan İran’ı sorumlu tuttu
 Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Pompeo, Umman Körfezi'ndeki iki petrol tankerine düzenlenen saldırıdan İran'ı sorumlu tuttuklarını söyledi.
 İLK SALDIRI
Umman Körfezinde Kokuka Courageous isimli tankerin roket atarlı terör saldırısına uğradığı ve 21 mürettebatın gemiyi filika ile terk ettiği öğrenildi.  Yakındaki bir Hollandalı römorkörün denizcileri aldığı ve daha sonra onları yakınlardaki ABD Deniz Kuvvetleri destroyerlerinden USS Bainbridge'ye devrettiği belirtildi.
İKİNCİ SALDIRI, KAPTANIN YARDIM ÇAĞRISI
Bu olaydan yaklaşık 45 dakika sonra, Front Altair gemisi saldırıya uğradı. Gemide çıkan yangın sonrası acil durum çağrıları yapan kaptan Altair gemisindeki 23 denizci ile filika ile gemiyi terk etti.
Kaptanın telsizden yardım çağrısı
-Geminin bulunduğu pozisyon bildiriyor
-Motor tanker Front Altair yanıyor
-Bütün limanlar, konuşan kaptan
-Körfez de saldırı altındayız!
-Etrafımdaki gemiler, konuşan motor tanker altair
-Pozisyonu yayınlıyorum,
-Burası motor tanker altair, şuan yanıyor!
-Gemide Bütün personel 23 kişi.
-Personelin ilk yardımlık durumu yok
-Bütün personel emniyette!

Seul merkezli Hyundai Merchant Marine Co.Hyundai Dubai  gemisinin  23 denizciyi Front Altair'den kurtardığı ve daha sonra onları bir İran kurtarma botuna teslim ettiği ileri sürüldü.
Her iki geminin de roket ile vurulduğu ve Japonya'ya gittikleri iddia edildi.
Batan Front Altair petrol tanker gemisinin son derece patlayıcı ve parlayıcı bir madde olan nafta yükü taşıdığı ve Kokuka Courageous kimyasal tanker gemisi bir metanol taşıdığı belirtildi.
ABD, saldırılardan İran sorumlu tuttuğunu açıklarken bölgede sular iyice ısındı.

 

 

Bakmadan Geçme