İbibik kuşu araba camına çarpıp yaralandı

Bartın'da şehir merkezinde bir otomobilin camına çarpan ibibik kuşu yaralandı.

Yaralanan ibibik kuşu vatandaşlar tarafından tedavisi için veteriner kliniğine götürdü.
Veteriner hekim Tolga Kandıralı, yaptığı kontrolde ibibik kuşunun kanadından ve gagasından yaralandığını ve tedavisinin yapılarak 2 gün sonra doğal ortamına salınacağını söyledi.
İBİBİK KUŞUNUN ÖZELLİKLERİ
Çavuş kuşu olarak da bilinen ibibik kuşu, 28 cm uzunluğunda bir kuştur. Gagası uzun bir yay şeklinde olan ibibik kuşunun tüyleri ise kahverengi ve turuncu karışımıdır. Sorguçlu bir başa sahip olan ibibik kuşu kısa kanatlara sahiptir. Ayrıca ülkemizin bazı illerinde baltalı olarak da bilinen bir kuş türüdür. Arapça da ise hüdhüd olarak bilinen bu kuş türü, Mürg-i Süleyman adı ile bilinir. Kutsal kitap Kur’anı Kerim de kuş dilinin öğretildiği bilinmekte olan Süleyman Peygambere Saba Melikesi Belkıs hakkında haber getirmiştir. Son derece güzel görünüme sahip olan ibibik kuşları diğer kuşlara oranla daha görsel bir güzelliğe sahiptir. Eşleşme dönemlerinde çeşitli ses çıkarırlar ve üremek için eş arayışına bu şekilde başlarlar. Göç eden bir kuş türü oldukları için, göç zamanları dışında ibibik kuşları yalnız yaşamayı seven bu şekilde yaşamaya devam eden bir kuş türüdür.
Yaşam Şekli
İbibik kuşları ağaçlık ve bağlık alanlarda, bölgelerde yaşamaktadırlar. Yaşlı ağaçların bulunduğu açık alanlarda, yapraklarını döken ormanlarda, çam ormanında, meyve bahçeleri ve bağlarda yaşamlarını sürdürmek için yerleşimlerini bu bölgelere yaparlar. Açık ve kimsesiz alanlara yerleşebildikleri gibi parklarda da bu kuş türüne rastlanabilmektedir. Çeşitli birçok oyukta yuva yapabilen ibibik kuşları, yaşamlarını bu şekilde devam ettiren kuş türlerinden bir tanesidir. Ayrıca insanlara karşı çabuk uyum sağlayabilen ve insanlarla birlikte yaşayabilen bir kuş türü olma özelliği taşımaktadırlar. Türkiye de yaz mevsimlerinde kuluçkaya yatan ibibik kuşları, kuluçka zamanında kuyruk bezinden ağır bir koku çıkarırlar. 16 gün kuluçka yatarlar ve erkek ibibik kuşları dişiyi bu sere içerisinde besler.


 

Bakmadan Geçme