Huzurevi Sakinleri Umut Cafe'de Buluştu

Engelliler Destek Programı (EDES) Projesiyle Çalışmaya Başlayan Umut Cafe, 75.yıl Huzurevi Sakinlerini Ağırladı.

“Alan el değil, veren el olmak için”  sloganıyla yola çıkan Umut Cafe’yi ziyaret eden  13 yaşlı hem bol bol sohbet etti hem de neşeli saatler geçirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Engelliler Destek Programı (EDES) Projesiyle çalışmaya başlayan Umut Cafe, 75.yıl Huzurevi sakinlerini ağırladı. “Alan el değil, veren el olmak için”  sloganıyla yola çıkan Umut Cafe’yi ziyaret eden  13 yaşlı hem bol bol sohbet etti hem de neşeli saatler geçirdi. Yaşlılar sohbet esnasında geçmişle günümüzü değerlendirirken bir taraftan geçmişi yad etti diğer taraftan da değişik bir atmosferde birlikte olmanın mutluluğunu yaşadı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Engelliler Destek Programı (EDES) Projesiyle çalışmaya başlayan Umut Cafe, Bartın’daki engellilerin hem sesini duyuruyor hem de onlara yardım eli uzatıyor. Yalı mevkiinde bulunan Umut Cafe, Umut Özel Eğitim Okulu öğretmenleri tarafından işletiliyor.  Aynı zamanda engelli çocukların ve öğrencilerin sosyalleşmesini ve topluma kazandırılmasını sağlayan kafede, bir engelli öğrenci de çalışıyor.

Umur Cafe’ye gidin engellilerin umudu olun

Umut Özel Eğitim Okulu Müdürü Yıldırım Toper, engelli vatandaşların yanında olmaları için  Bartınlıları Umur Cafe’ye davet etti. Kafeden elde edilen gelirin tamamen engelliler için kullanıldığını ifade eden Toper, aynı zamanda engellilerin burada sosyalleşmesine ve toplumun arasında yer almalarına olanak sağlandığını söyledi. Toper, burada önemli olanın hem boş zamanlarını değerlendirmek hem de toplumun ve insanlığın yararına iyi bir şeyler yapmak olduğunu belirtti.


Bakmadan Geçme