Hema'da 160 işçi işten çıkartıldı

Kazapınarı'nda HEMA AŞ'ye ait 2 Nolu Kuyuda çalışıp 60 gündür maaş alamayan işçiler topluca işten çıkartıldı.

Kazapınarı’nda HEMA AŞ'ye ait 2 Nolu Kuyuda çalışıp 60 gündür maaş alamayan işçilerin eylem yapma ihtimaline karşılık Jandarma ekipleri kuyu başında önlem aldı.
 
Yaklaşık 160 işçiye açıklama yapan Taşeron Ersamak firma yetkilisi, Hema ile karşılıklı olarak sözleşmeyi feshettiklerini belirterek işçilerin işten çıkarıldıklarını açıkladı.
Edinilen bilgiye göre işçilere şu açıklamalarda bulunuldu.
“ Hema ile karşılıklı olarak sözleşmemizi feshettik. İşçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarınız saklı kalmak şartı ile iş akdinizi feshediyoruz. Bu şekilde olmasını istemezdik ama Hema’nın bize göstereceği vereceği bir çalışma bölgesi yok. Bildiğiniz gibi 4 aydır bir çalışma yapamıyoruz. Bu süre içersinden yeni bir çalışma bölgesi bulmak için uğraştık ve sonuç alamadık. Bugün itibari ile sözleşme feshedildi.
Bugün Hema’nın 2 aylık maaşların yatırması için zorluyoruz. Bugün bir maaşınızı ödetmeye çalışacağız. Ersamak sizin kıdem ve ihbar tazminatlarınızı vermek zorunda, veremezse ana firma garantisi altında ve ana firma sorumludur.    
Tolu ve sözleşmeye dayalı bir çıkış veriyoruz. Yarın itibari ile resmi tebligat yapılacak.”
 İŞÇİLER MAĞDUR
2 aydır maaşlarını alamayan ve şu an işsiz kalan 160 işçi perişan halde ne yapacaklarını şaşırmış vaziyetteler. Son 5 aydır maaşlarını gecikmeli alan işçilerin 2 aylık maaşları henüz yatmadı.


 
 

Bakmadan Geçme