Hayırseverler Aloğlu Ailesinin Yardımına Koştu

Bartın'da yoksullukla mücadeleden 5 kişilik Aloğlu ailesinin yardımına hayırsever vatandaşlar koştu.

Bartın’ın Ulus İlçesine bağlı Güneyören Köyü’nde yaşayan ve yoksullukla mücadeleden 5 kişilik Aloğlu ailesinin yardımına hayırsever vatandaşlar koştu.   Evde engelli bir çocuğu olduğu için sürekli olarak çalışamayan 43 yaşındaki baba Adil Aloğlu ve çocuklar için hayırsever vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Aloğlu’nun çabalarıyla yapılan evin tüm eşyalarını a’dan z’ye karşıladı. Aloğlu ailesi hayırsever vatandaşların yardımlarıyla oturdukları eski ahşap bir evden kurtularak eşyalarıyla birlikte yepyeni bir eve kavuştu.
Bartın’ın Ulus İlçesine bağlı ve ilçe merkezine tam 1 saatlik Güneyören Köyü’nde yaşayan 5 kişilik Aloğlu ailesi tam anlamıyla yoksullukla mücadele ediyordu.  43 yaşındaki baba Adil Aloğlu,  bedensel engelli olan 15 yaşındaki oğlu İsmail’e bakmak zorunda olduğu için sürekli bir işte çalışamıyordu. İşsiz olan baba geçimini Sosyal Yardımlaşma Vakfının ve hayırsever vatandaşların yardımlarıyla sağlamaya çalışıyordu.  Adil Aloğlu’nun İsmail dışında 14 yaşında Mehmet,  11 yaşında Necdet ve 10 yaşında Fatma olmak üzere 3 çocuğu daha bulunuyordu. Mehmet ile Necdet yatılı olan imam hatip lisesinde okuduğu için yurtta kalıyorlardı. Baba Aloğlu, evde hem engelli İsmail’e bakarken hem de çamaşırından bulaşığına yemeğinden temizliğine kadar evin işlerini yapıyordu.  10 yaşındaki minik Fatma ise kocaman yüreği ve küçücük elleriyle babasına bu konuda yardım etmeye çalışıyordu.  
BABA ALOĞLU KENDİ ÇABALARIYLA VE VAKIF YARDIMIYLA EV YAPMIŞTI
Aile köyde eski ahşap bir evde oturuyordu.  İnsanlık dramı yaşayan ailenin durumu tam anlamıyla yürekleri sızlatırken Bartın Sosyal Yardımlaşma Vakfı köy muhtarının da girişimleriyle aileye köyde yeni bir ev yapabilmesi için 25 bin TL değerinde yardımda bulunmuştu. Ancak bu miktar yeterli olmayınca hayvancılık yapan Adil Aloğlu, çocuklarına sıcak bir yuva verebilmek için tüm hayvanlarını satıp ev için lazım olan paranın üstünü bu şekilde tamamlamaya çalışmıştı.
Ailenin ise bu yeni evde oturabilmesi için  eve a’dan z’ye ev eşyaları alınması gerekiyordu.  İşte tam bu noktada hayırsever vatandaşlar Adil Aloğlu ve çocuklarının yardımına koştu. Hayırsever vatandaşlar ilk olarak yapılan inşaatın eksik kısımlarını tamamladı. Daha sonra ise çocuklar için genç  yatak odası takımları alınarak çocukların rahat ve huzurlu bir şekilde kalabileceği odalar oluşturuldu. Daha sonra ise evin salonundan mutfağına yine yatak odasından banyo ve tuvaletlerinde kadar tüm ihtiyaçları karşılandı. Hatta bununla sınırlı kalmayan hayırsever vatandaşlar beyaz eşya ve mobilyaların dışında tüm mutfak gereçlerini, halısından perdesine yatakların çarşaf ve nevresimlerine kadar ailenin akıllara gelebilecek tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Biz de Bartın Hergün Gazetesi olarak ismini verdiğimiz ve veremediğimiz tüm hayırsever vatandaşlarımızın hepsine teker teker teşekkür ediyor Aloğlu ailesinin ise yeni ve sıcak yuvalarında huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamasını temenni ediyoruz.

 

Bakmadan Geçme