Hattat paraları ödememekte direniyor

Yoksa işin içinde başka iş mi var?

Amasra ilçesinde, Hema şirketince işten çıkartılan işçilerden 2 işçinin, asansör kulesinde cuma günü başlattıkları eylem 4. Gününde devam ediyor.
Hema A.Ş. tarafından işten çıkartılan ve mağdur edilen işçilerin 2 aylık maaşlarını ve tazminat paralarının ödenmesi için kulede başlattıkları eylemin 4. gününde aileleri ve sendika temsilcileri destek verdi.  
Eylemi 4. gününde ailelerde işten çıkarılan işçilere destek olmak amacıyla Amasra’da toplandı. Eyleme tam destek veren Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci kardeşlerimizin haklı mücadelesine destek olmak için buradayız. İşverene ve tüm ilgililere buradan sesleniyoruz hakkımızı istiyoruz dedi.
205 işçiyi, ekonomik kriz bahanesiyle işten çıkartan Hema şirketi, işçilerin 2 aylık maaşlarını ve tazminat hakları ödemediği için 2 madenci 5 Eylül Cuma günü sabah saatlerinde kuleye çıkarak eylem başlatmıştı. Kuledeki eylemin 4. gününde mağdur olan 205 işçi ile birlikte aileleri de eyleme destek vermek için kule önünde toplandı.  Diğer yandan GMİS temsilcileri de işçilere destek açıklaması yaparak yanlarında olduklarını ifade ettiler. Aileleri ile birlikte perişan olan işçiler alın teri olan haklarının ödenmesini beklerken kuledeki işçiler ödeme yapılıncaya kadar eyleme devam edeceklerini belirttiler.
HATTAT NEYİN PEŞİNDE
Hattat Holding'e bağlı HEMA'nın 205 işçiyi ekonomik kriz bahanesiyle işten atmasının perde arkasında hükümetle kredi pazarlığı olduğu iddia ediliyor. Hattat’ın para yok bahanesi ile hükümet ile kredi pazarlığında işten çıkardığı işçileri koz olarak kullandığı belirtiliyor. Bu iddialar doğru ise Termik santral ve diğer yatırımlar için kredi pazarlığına işçileri alet etmesi büyük tepki çekiyor.
DAHA ÖNCE DE YAPTI
Seçimden önce de yine işten çıkartılan işçilerin maaşlarını ödemeyen Mehmet Hattat'ı telefonla arayan Ak Parti Yılmaz Tunç, yalancılık ve sahtekarlıkla suçlayarak tepki göstermişti.
13 yıldan beri çalıştırdığı bine yakın işçiyi bu şekilde mağdur eden, kömür çıkartmayarak devleti zararar uğratan Hema'nın B sahasını TTK'ya devrederek Amasra'dan gitmesi isteniyor.

 
 

Bakmadan Geçme