Hattat'ın işten çıkardığı madenciler eylem yaptı

Bartın'ın Amasra ilçesinde Hema şirketi tarafından işten çıkartılan ve 2 aylık maaş ve tazminatları ödenmeyen 148 taşeron maden işçileri Cumhuriyet Meydanında toplanarak eylem yaptı.

26 Mart’tan beri Hema şirketinin Tarlaağzı köyündeki binası önünde çadırlarını kuran işçiler vardiyalı olarak 24 saat oturma eylemi yapan işçiler bugün Bartın Cumhuriyet Meydanında toplandılar.
Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan eyleme CHP İl Başkanı İlknur Dursun, Bartın Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Çetin ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hema yetkilileri işçilerin maaşları ve tazminatlarının ödeyeceklerinin sözünü vermelerine rağmen bugüne kadar herhangi bir ödeme yapılmadığı açıklandı.
Bugün işçiler Bartın Cumhuriyet meydanında çocukları ve aileleri ile birlikte basın açıklaması yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.
İşçiler, “şu ana kadar bize burada kimse sahip çıkmadı. Bizim çoluk çocuğumuz var, onlara harçlık veremiyoruz. Kiralarımızı ödeyemiyoruz.  Biz işimizi geri istiyoruz" diyerek olaysız bir şekilde dağıldılar.

Bakmadan Geçme