Hattat'a mahkemeden kötü haber

Bartın ve Amasra Halkı Yine haklı çıktı...

Bartın ve Amasra halkının Bartın Platformu çatısı altında mücadele ettiği termik santral ve yan tesisleri hakkında bir dava daha Bartın ve Amasra halkının lehine sonuçlandı. Termik santralin bir parçası olan Kömür Hazırlama Tesisine (Lavar) verilen ÇED olumlu kararı mahkeme tarafından iptal edildi.
TERMİK SANTRALE BİR DARBE DAHA
Bartın Platformundan yapılan açıklamada şöyle denildi;
"Yıllardır Amasra ilçesine Termik santral kurmak için uğraşan Hattat Holding, çevre mevzuatını kanuna karşı hile yaparak aşmaya çalışmaktaydı. Termik santralin çevresel etkilerini az göstermek için entegre projeyi parçalar halinde ÇED süreçlerinden geçirme çabaları açtığımız dava ile bir kez daha engellendi. 
Zonguldak İdare Mahkemesinin Bartın Platformu aleyhine verdiği karar Danıştay 6. Dairede temyiz talebimiz üzerine bozuldu.
Danıştay bozma kararından sonra Zonguldak İdare Mahkemesi Termik santralin bir parçası olan Kömür Hazırlama Tesisine (Lavar) verilen ÇED olumlu kararını iptal etti. Termik santrale Danıştay kararı ile bir darbe daha vurulmuş oldu.
Bartın Platformu olarak yıllardır hukukun arkasından dolanmaya çalışan, Bartın halkının iradesini yok sayan Termik santral hayali kuranlara dur demeye devam edeceğiz. Mücadelemize destek olan tüm davacılarımıza ve mücadele ortaklarımıza teşekkür ederiz."

Bakmadan Geçme