Hasta numarası ile bütün odaları dolaştı

Millet can derdinde, koltuk değneği ile hasta numarası yapan bu şahıs neyin peşinde?

Hastanelerde hırsızlık yapan şebeke çökertildi

Millet can derdinde, hırsız telefon peşinde

Bartın Devlet Hastanesinde kemoterapi bölümü personelleri ve hastalarının telefonlarının çalınması üzerine harekete geçen Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, numaradan koltuk değneği ile dolaşıp hırsızlık yapan zanlıyı Karabük’te kıskıvrak yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, hastanede hasta, doktor ve hemşirelerin odalarda şarja takılı ya da masa üzerinde bulunan cep telefonlarının çalınması üzerine güvenlik kameraları izleyen ekipler, kendisine hasta süsü vererek koltuk değneği ile dolaşan ve hastaneye giriş kaydı olmayan 55 yaşlarındaki şüpheliyi tespit etti.

Numaradan koltuk değneği ile hasta gibi davranarak hasta, doktor ve hemşire odalarına girip çıktığı saptanan şüpheli şahsın daha önceki aylarda Hırsızlık, Dolandırıcılık, Mala Zarar Verme, güveni kötüye kullanma, tehdit, kasten yaralama, görevli memura mukavemet ve yangın çıkarma suçlarından Asayiş Şube Müdürlüğümüzce bilinen M.H isimli şahıs olduğu belirlendi.

AİLE BOYU HIRSIZLIK

Hırsızlık yapan M.H'nin hastaneden çıkarak özel bir binek oto ile Karabük istikametine doğru gittiği saptandı. Bartın Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması sonucunda şüpheli şahıs Karabük ilinde yakalandı. Şüpheli M.H. yapılan sorgusunda hastanelerden çaldığı telefonları sattığını belirtmesi üzerine telefon bayilerinden alınan telefonlar mağdur olan hasta, doktor ve hemşirelere teslim  edildi.

Eşi ve çocuklarının da hırsızlıklarla alakalı cezaevinde oldukları belirlenen şüpheli şahıs ta tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hastane özel güvenlik görevlileri bu tür konularla alakalı olarak daha duyarlı ve dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.


Bakmadan Geçme