Hakim karşısında ilginç savunma

Köpeğe cinsel istismar davasında ilk duruşma yapıldı

Bartın'da köpeğe cinsel istismarda bulunurken cep telefonu ile görüntülenen M.D. (66) hakim karşısına çıktı. Yaptığı savunmada, iktidarsız olduğunu söyleyen şahıs, köpeğin üzerine düştüğünü ileri sürdü. Temmuz ayında tarlada köpeğin üstünde görüntülenen şahıs, bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülenmişti. Şikayet üzerine gözaltına alınan M.D. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış ve 7 gün sonra ev hapsi cezası ile salıbçverilmişti. Bugün Bartın 4. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya köpeğin sahibi A.Y, dernek avukatları ile Bartın Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği, Bartın Çevre ve Kültür ve Doğa Varlıkları Derneği, Hayvan Hakları ve Etiği Derneği ile Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği temsilcileri katıldı. Duruşmada hakiminin üzerine atılı suçu sorması üzerine M.D, kendini şöyle savundu: "Ben bahçede çalışırken biraz uzanıp yatayım dedim. Köpek gelmiş oraya yatmış, bende onun üzerine düşmüşüm. Köpeğin canı yandığı için oradan bağıra bağıra gitti" Bunun üzerine Hakimin, "Hayvanın üzerinde ileri gidip geliyorsun, o görüntülere ne diyorsun?" sorusuna M.D, "Hayır efendim onu kabul etmiyorum. Zaten görüntüleri çekenler benim hasmımdır. Bana tuzak kurulduğu belli oluyor. Zaten ben iktidarsızım. Böyle bir şey yapamam" diyerek cevap verdi.
M.D'nin avukatı ise sanığın olay tarihinde fındık bahçesinde yorulduğu için yatarken köpeğin üzerine devrildiğini belirterek, köpeğe herhangi bir saldırı olmadığını, sanığın ev hapsinin kaldırılmasını ve görüntüleri çeken kişilerin dinlenmesini talep etti. Köpeğin sahibi A.Y, ise "Burada her şey ortada. Görüntüyü çekenleri sanık M.D ile husumetli olduğunu düşünmüyorum. Ben şikayetçiyim." dedi. Duruşmada davaya müdahil olan dernek avukatları ise, Türkiye'de hayvanlara yönelik şiddetin önlenmesi için çıkartılan yasanın yürürlüğe girdikten sonra ilk olayın Bartın'da yaşandığını, bu sebeple davadan çıkacak kararın emsal bir karar olacağını belirterek, M.D'ye en üst dereceden ceza verilmesini talep etti.
Hakim duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, görüntüleri çeken kişinin tanık olarak dinlenmesine ve M.D'nin ev hapsinden sonra denetimli serbestlik kanunları çerçevesinde 15 günde bir imza atmasına karar verdi.
Duruşma çıkışında dernek üyeleri adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Bartın Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Özge Öztekin, "25 Temmuz 2021 günü Bartın’da bir köyde yaşanan köpeğe taciz olayında, vatandaşın şikayeti üzerine şahıs tutuklandı ve 7 gün sonra her nedense serbest bırakılmıştır. Yıllardır yetkililere ilettiğimiz talep ise nettir. Hayvana yönelik cinsel istismar ve saldırı fillerini gerçekleştirenler hapis cezası ile cezalandırmalı, para cezasına çevrilmemesi ve cezada ertelemeye gidilememesi için, cezanın alt limiti 3 yıl olarak belirlenmelidir. Tecavüzü ve tecavüzcüyü her defasında aklama eğiliminde olan bu şiddet ve cinnet sarmalında yaşamaya mecbur değiliz." dedi.

Bakmadan Geçme