Güzelcehisar için imza kampanyası

Güzelcehisar'da sahile yapılmakta olan platforma itiraz için düzenlenen imza kampanyasına Vatandaşlardan büyük destek

Eğitim-Sen Bartın Şubesi, Güzelcehisar Köyü Hisar Mahallesi Sahil Kesimi 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planına itiraz için imza kampanyası başlattı. Bu kapsamda Hükümet Caddesi’ne stant kurulurken stanttın önündeki “Kıyılarımıza ve Güzelcehisar’a sahip çıkıyoruz” pankartı dikkat çekti.
Hükümet Caddesi’ne stant kurularak vatandaşlardan imza toplandı. Eğitim-Sen tarafından başlatılan imza kampanyasına konu olan itiraz dilekçelerinin ise Bartın İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğüne yazıldığı görüldü.  Dilekçede şu ifadeler yer aldı:
“Bartın Valiliği 8 milyon yıllık bir jeolojik oluşum olan ve yer yüzünden sadece birkaç örneğine daha rastlanan lav sütunlarının bulunduğu Güzelcehisar’da turizm yatırımı adı altında sahilde insanları kumda yürütmemek için projelendirilmiştir. Güzelcehisar Köyü’nde 80 milyon yıl önce volkanlardan akan lavların soğuyup kristalleşmesiyle kaya haline dönüşen bazalt sütunları, geçen ağustos ayında Türkiye’nin 112. Tabiat anıtı olarak ilan edilmiştir. Zengin biyo çeşitliliğe sahip sütunların bulunduğu 143 dekarlık alanda kestane, ıhlamur, akçaağaç, defne, gürgen, mersin, kum zambağı, eğrelti otu gibi yüzlerce orman altı bitkisi yer almaktadır.
Yer yüzü harikası bir kıyı bölgemiz ve nadide bir koyun olduğu Güzelcehisar sahili kamu israfı bir yatırım ve akıl almaz bir proje ile karşı karşıyadır. Ölçeksiz, detaysız, ne yapılacağı belli olmayan böyle bir proje ekosisteme ve kıyılarımıza telafisi mümkün olmayan zararlar verecektir. Söz konusu imar planı iptal edilerek demir boru yığınından ibaret proje iptal edilmelidir. 1. Derece doğal sit alanı olan Güzelcehisar kıyısının doğal güzelliğine dokunulmamalıdır. 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle eşsiz doğal güzelliğe sahip olan Bartın geçmişi geleceğe taşıyan sayısız değerlerin saklandığı bir kenttir. Dolayısıyla bu değerleri taşıyan ilimizin eşsiz doğal güzelliğe sahip en güzel koylarından birisi olan Güzelcehisar 1. Derece doğal sit alanına zarar veren imar planı iptal edilmelidir.
Yukarıda açıklanan nedenlerle Bartın İl Encümeninin 30. 10. 2017 tarih ve 272 Sayılı Kararı ile kabul edilen “Bartın İli Güzelcehisar Köyü Hisar Mahallesi Sahili Kesimi 1 /1000 ölçekli 30. 10. 2017 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planına ilişkin itirazlarımızın değerlendirilerek söz konusu imar planının iadesinin ve iptalinin gereği için Bartın İl Özel İdaresinin bilgilerine saygı ile sunarız.”


 

Bakmadan Geçme