Güzelcehisar'da neler oluyor!

Ayranımız yok içmeye, platformdan gideriz kayaları görmeye! Yol yok, sosyal tesis yok, WC yok, alt yapı yok ama yürüyüş yolumuz var!

Bartın'ın Güzelcehisar sahiline lav kayalarını görmek için yapılan ve tartışmaların odağında olan yürüyüş platformunu enine boyuna inceledik.
Lav sütunlarının bulunduğu Güzelcehisar’da turizm yatırımı adı altında sahili daraltan ve insanları kumda yürütmemek için yapılan proje vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor.
Ağustos ayında Türkiye’nin 112. Tabiat anıtı olarak ilan edilen Güzelcehisar Lav sütunlarının bulunduğu sahilde yapılmakta olan 850 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde yürüyüş platformuna harcanan para israf olarak değerlendiriliyor.
YOL YOK, TESİS YOK, ALT YAPI YOK!
Güzelcehisar sahilinin doğru dürüst bir yolu, otoparkı, sosyal tesisi ve gelenlerin hacetini gidereceği bir WC’si bile yok iken yürüyüş yolu yapılması birçok vatandaşın aklı almıyor. Sahile yapılan yürüyüş yolu bazı yerlerde denize 2 metre mesafeye kadar yaklaşırken sahili boydan boya daraltıyor.
Sahile yapılan yürüyüş platformunun gereksiz olduğu, bu platformun sadece lav kalayalıklarının bulunduğu alana yapılması isteniyor.


 

Bakmadan Geçme