Görürseniz sakın tıklamayın

Sakın kanmayın, hesaplarınız boşaltılır...

Sponsorlu reklam ile dolandırıcılık
Dolandırıcıların yeni yöntemi sosyal medyada resmi hesap izlenimi veren sponsorlu reklamlar, aman dikkat!
Bankalara ve resmi kurumlara ait sahte görsellerle sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapanlara karşı uyanık olun.
CİMER, BİMER, E -DEVLET, BANKA LOGOLU REKLAMLARA DİKKAT
Twitter, instagram, facebook gibi sosyal medya platformlarında banka logosu, resmi kurum fotoğrafları, e-devlet, cimer, bimer logolarını kullanan dolandırıcılar “kart aidat iade işlemleri başlamıştır”, “kesintiler iade ediliyor” gibi ifadelerle kullanıcıları paylaştıkları linke tıklamaya davet ediyor.
Kullanıcıların ilgisini para ve internet ödülü, masraf iadesi, çekilişle araba ve cep telefonu gibi hediye vaatleriyle çeken dolandırıcılar, "resmi hesap" süsü verdikleri reklamları tıklayan ve istenilen bilgileri giren kullanıcıların banka hesapları boşaltılıyor.
Ayrıca, kullanıcıların şahsi bilgileriyle başka dolandırıcılık faaliyetleri de yapılabiliyor.
Kişiler, dolandırıldıklarını, hesaplarından kontrolleri dışında para çekilmesi veya bir başkasının kendisini uyarmasıyla fark ediyor.
Sahte linke tıklayarak sahte banka internet sayfasına giren kullanıcılar, burada müşteri numarası/şifre/parola gibi sorularla karşılaşıyor. Girilen bilgiler doğrudan dolandırıcılara ulaşıyor. Dolandırıcılar da gerçek siteye bu bilgilerle girerek müşteri hesaplarını para transferleriyle boşaltıyor.
 
Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için sosyal medya platformlarında yer alan söz konusu reklamlara tıklayarak ulaştıkları sitelere kişisel bilgilerinizi sakın girmeyin.




 

Bakmadan Geçme