Gören Göz Projesi

'Gören Göz' projesi kapsamında Gören Göz Cihazları ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının işbirliğinde görme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için yürütülen,  “Gören Göz” projesi kapsamında Gören Göz Cihazları ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı. 

Valilik 12 Divan Toplantı Salonunda gerçekleşen programa Vali Nusret DİRİM, Bartın Milletvekili Av. Yılmaz TUNÇ, Siyasi Parti Temsilcileri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. Mahmut ŞAHİN ve İl Müdürlüğü personeli, görme engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.

Program, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. Mahmut ŞAHİN tarafından  katılımcılara projeyle ilgili bilgi verilmesinin ardından protokol konuşmaları ile devam etti.

Ülke olarak hem engellilerimizin hayat standartlarını yükseltmeye yönelik hem de onların hayata katılmalarını kolaylaştırıcı birçok imkâna sahip olduğumuzu belirten Vali DİRİM, bu projenin de görme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmasını dileyerek “Bir ülkenin ne kadar kalkındığına dair değerlendirme kriterlerinden biride artık o ülkedeki engelli bireylerin hayata ne kadar katılabildiğidir. Hiç kimsenin yardımı ve desteği olmadan kamu ve özel imkânlarından faydalanabildiğidir. Eskiden bir ülkenin kalkınma kriterleri o ülkenin ne kadar demir, beton, çimento ve enerji tükettiğiyle ölçülüyordu.  Şimdi gelinen noktada engelli bireylerle ilgili önemli bir kriter kullanılıyor. Bu anlamda da ülkemiz çok önemli gelişmeler sağlamış durumda. Engellilerini saklayan bir toplumdan artık engellilerini artık nimet olarak algılayan bir toplum haline geldik. Engellilerimizin hayat standartlarını yükseltmeye yönelik hem de onların hayata katılmalarını kolaylaştırıcı birçok imkânlar var. Bu anlamda kurum ve kuruluşlarda kendi bünyelerinde değişiklikler yapıyorlar. Bu projede siz görme engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırıcı bir projedir. Tabi sizlerde eğer bu projenin yazılım olarak eksiklikleri varsa bunları yetkililerle paylaşırsanız bu eksikler giderilip bu proje eklenebilecektir. Bu projenin hayatlarınızı kolaylaştırmasını diliyorum.” dedi. 
 
Konuşmasının ardından Vali DİRİM ve protokol üyeleri tarafından, görme engelli vatandaşlarımıza, gören göz cihazları verildi.


Bakmadan Geçme