Gel vatandaş, ne ararsan burada!

Bartın Belediyesi 18. El Emeği Göz Nuru El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Belediye Sosyal Tesislerindeki açılış töreni Vali Nusret Dirim, Belediye Başkanı Cemal Akın ile protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

“El Sanatlarımızın Yaşatılması İçin Ne Gerekiyorsa Yapıyoruz”

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, “El Emeği Göz Nuru eserlerin satışa çıkacağı fuarımızın 18. sini gerçekleştiriyoruz. Kurum, kuruluş, vakıf veya hanımefendilerin açmış olduğu 63 tane katılımcı var. Bu güzel fuarımızın inşallah kazançları da bol olur inşallah. Bildiğiniz gibi daha önceki yıllarda Bartın Belediyesi El Sanatlarını Destekleme Projesi kapmasında kapsamında Geleneksel El Sanatları Derneği’nin kurulması ile ilgili bir çalışma yapmıştık. Bu dernekten 160 tane bayanımız faydalanıyor ve evlerinde yaptıklarını el emeği göz nuru eserlerin satışını yapıyorlar.  Bayanların satışlarını yapabilmesi ve eserlerini sergilemesi için Biri İnkumu’nda, biri Belediye Bahçesi’nde biri de Yalı Mevkiinde olmak üzere 3 ayrı noktada iş yeri oluşturduk.  Ayrıca il dışında ve yurt dışında düzenlenen panayırlara, fuarlara gidiliyor. Bartın belediyesi olarak el sanatlarımızın yaşatılması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. 18. El Emeği Göz Nuru El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı’nın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“Hayırlı ve Bereketli Kazançlar”

Bartın Valisi Nusret Dirim ise yaptığı konuşmada “18. El Emeği Göz Nuru Hediyelik Eşya Fuarı’nın açılışını birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu fuara geçen yıl da katılmıştım. Bartın’ın yöresel el sanatlarının günümüze yansımalarını burada görebiliyoruz. Tabi daha çok hanımefendilerin emekleriyle oluşan ürünler yer alıyor sergide. Onların emeklerinin zayi olmamasını diliyorum. Hak ettiği değeri bulsun. Bu fuar tabi bir satış yeri aynı zamanda. Hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum. Emek verenlere, Bartın Belediye Başkanımızın şahsına ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

Açılış ardında Bartın Valisi Nusret Dirim ve protokol üyeleri fuar alanını gezerek stand görevlileri ile sohbet etti. Kişi, dernek ve kurumların oluşturduğu 63 stant ve masanın yer aldığı fuar 30 Aralık Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

Bakmadan Geçme