Galla pazarında emekçi kadınlara sürpriz

Bartın'ın meşhur Galla pazarında emekçi kadınlara nohutlu pilav sürprizi...

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Galla Pazarındaki kadınlara nohutlu pilav ikramında bulundu. 200 kişilik pilav dağıtımına Bartın TSO Başkanı Halil Balık da katıldı.
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Galla Pazarındaki kadınlara nohutlu pilav ikramında bulundu. 200 kişilik pilav dağıtımına Bartın TSO Başkanı Halil Balık da katıldı. Etkinlikle amaçlarının emekçi kadınlara kendilerinin ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak olduğunu ifade eden Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Yönetim Kurulu Üyesi Ümran Bayraktar  “Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Yönetim Kurulu olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Pazaryerindeki emekçi kadınlarımıza bugün nohutlu pilav ikram ediyoruz. Buradaki kadınlar senelerden beri pazaryerinde çalışan emekçi kadınlarımız. Pazaryerini ayakta tutan kadınlarımızdır. Amacımız onların bir nebze yüzlerini güldürebilmek. Kadınların önemini hatırlatarak onların ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak istedik ”dedi.
Balık: “Amacımız farkındalık oluşturmak”
Amaçlarının farkındalık oluşturmak ve kadın- erkek eşitliğini vurgulamak olduğunu dile getiren Bartın TSO Başkanı Halil Balık ise  “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadın Girişimcilerimizin düzenlemiş olduğu pilav nohut organizasyonu var. Yine fidan dikimi etkinliğimiz olacak. Kadın Girişimciler Hatıra Ormanı oluşturacağız. Amaç burada kadınlara yönelik şiddet olsun, kadınlara eşitlik konuları olsun bunları dile getirmek, farkındalık oluşturmak, bütün insanların hiç olmazsa yeni neslin kadın erkek eşitliğini önemsemesi kadının ikinci sınıf vatandaş olmadığını anlaşılması açısından bu etkinlik düzenleniyor. İnşallah faydalı olur. Ülkemizde kadına yönelik şiddette biran önce son bulur” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme