Fil hastalığına yakalan vatandaş yardım bekliyor

İki ayağını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olan vatandaş çaresiz halde yardım bekliyor.

Bartın'da halk dilinde fil hastalığı olarak bilinen (lenfödem) nedeniyle yatağa bağımlı halde yaşayan 64 yaşındaki Sabi Reisoğlu, eski günlerdeki sağlığına kavuşmak için yardım bekliyor.
Karaköyşehler köyünde ikamet eden Sabri Reisoğlu, ayağında ve bacağında başlayan şişlik ve yaralar nedeniyle Ankara, İstanbul ve Karabük’te bazı hastanelere başvurmasına rağmen tedavi olamadı.
Hastalığı nedeniyle tuvalete bile gidemeyen ve koltuğa bağımlı hale yaşayan Reisoğlu, fil hastalığı olarak bilinen lenfödem hastalığından kurtularak eski sağlıklı günlerine kavuşabilmek için tedavisi konusunda yetkililerden yardım bekliyor.
Yaklaşık 1 yıl önce ayaklarında yanma hissiyle başlayan hastalığın daha sonra ayak ve bacaklarının şiştiğini, yara olduğunu belirten Reisoğlu, “Şişmeler arttı ve bu hale geldi. Ayaklarımda damarlar tıkanık, ağrı ve sancı devam ediyor.” dedi.
EVDE KOKUDAN DURULMUYOR
Ayaklarının kurtlandığını ve çok kötü koktuğunu günden güne daha kötüye gittiğini belirten Reisoğlu, “Yürüyemiyorum tuvalete dizlerimle gidiyorum. Allah yardımcım olsun. Tedavi olabilmek için İstanbul’a, Ankara’ya ve Karabük’e gittim. Tedavisi illaki vardır, ölümden başkasına tedavi var. Yetkililerden tedavi konusunda yardımcı olmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.
Sabri Reisoğlu’nun eşi, Başkan Erdoğan’a seslenerek tedavi konusunda yardımcı olmasını istedi.

 

 

Bakmadan Geçme