Fatura dolandırıcılarından akılalmaz yöntem

Bartın ile birlikte 5 ilde yapılan operasyonda 8 şüpheli şahıs yakalandı.

Dolandırıcılardan yeni yöntem, beş ilde operasyon
Şu ana kadar aynı yöntem ile dolandırıcıların 418 kişiyi mağdur ettikleri ve yaklaşık 150 bin TL vurgun yaptıkları öğrenildi.
YÜKSEK FATURALARI TESPİT ETMİŞLER
Tespit ettikleri yüksek cep telefonu faturalarını kart ile ödeyen şebeke üyeleri, faturanızı yanlışlıkla ödemişiz diyerek vatandaşlardan fatura tutarını geri alıp ödedikleri faturaları da iptal ederek akılalmaz bir vurgun yaptılar.
ÜLKE GENELİNDE DOLANDIRICILIK
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bartın asayiş şube müdürlüğünce yürütülen dosya kapsamında, 100 TL ve üzerindeki yüksek tutarlı cep telefonu faturalarını tespit eden şebeke üyeleri, bu faturaları kart ile ödedikten sonra vatandaşları arayarak “cep telefonu faturalarının yanlışlıkla ödendiğini” söyleyip verdikleri IBAN numarasına iade yapmalarını istedikleri belirtildi.
Para iade edildikten sonra ödenen cep telefonu faturasını da iptal eden  dolandırıcıların bu şekilde şu ana kadar 418 kişiyi dolandırdıkları tespit edildi.
Bartın Asayiş şube müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda M.Ç.T., B.A.Y. ve G.Y isimli şahıslar Anakara ilinde, S.K. isimli şahıs Samsun ilinde, B.Ö isimli şahıs Kayseri ilinde O.S. şahıs Çorum ilinde,  V.S ve F.Ö. isimli şahıslar Bartın ilinde olmak üzere yakalanan 8 şahıs Bartın emniyetine getirildi.
3 ŞAHIS TUTUKLANDI
Yapılan işlemlerin ardından F.Ö. isimli şahıs asayiş şubeden ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken 7 şüpheli şahıs Bartın Adliyesine çıkarıldı.
Şüphelilerden  V.S İsimli şahıs Savcılıkça yapılan işlemlerin ardından serbest kaldı. Diğer 6 şüpheli şahıs mahkemeye sevk edildi.
B.A.Y., G.Y ve O.S isimli şahıslar mahkemece yapılan işlemlerin ardından yurt dışı yasağı konmak suretiyle serbest bırakılırken,  
M.Ç.T., B.Ö ve S.K isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ve mağdur olan vatandaşların sayısının artmasından korkuluyor.

Bakmadan Geçme