Faruk Papila'dan yeni iddia!

Makina Mühendisi Faruk Papila, Bartın'da yılan hikayesine dönen Toki köprüsünün yapılamayacağını iddia etti.

Faruk Papila açıklamalarına şu ifadelere yer verdi: 

BARTIN’A TOKİ KÖPRÜSÜ YAPILAMAZ!  

Bartın’a 2011 yılı Eylül ayında Toki köprüsü yapılması için 2,5 milyon lira ödeneğin çıktığını AK Parti Milletvekili Sayın Yılmaz Tunç açıkladı. Kaynarca, Toki, Kooperatifler, Jandarma ve Durnuk köylerinde yaşayanların Şehir merkezine kısa bir yoldan ulaştıracak, yakıt sarfiyatını azaltacak bir proje. Irmak açıklığı yaklaşık 40metre olan bir bölgeye 5 yıldır Toki köprüsü inşaatına başlanamadı!. Temel atmayı bir tarafa bırakalım Toki köprüsünün yapılacağı yer imar planında bulunamadı!!..

Bartın’ın köprüsü başlanamazken, 2013 yılında İstanbul boğazına, 1400metre su açıklığına 3. köprü inşaatına başlandı. Dünyanın en genişlikte en uzun köprüsü, dünya birincisi olarak açıldı. Bartın ırmak açıklığından 35 kat daha büyük olan boğaza dünya birincisi köprü 3 yılda yapılıyor, Bartın ırmağına ufacık bir köprü 5 yıldır yapılmıyor, köprü yapılacak yer imar planında bulunamıyor..

Bartın’a Toki köprüsü yapılamaz! Elimdeki belgelere göre değil 5 yıl, 15 yıl geçse bile Bartın’a Toki köprüsü yapılamaz!!... Yalan ve yanlışlıklarla dolu imar planındaki “Taşkın Alanı” düzeltilmediği müddetçe, 100 yıl geçse bile Bartın’a Toki köprüsü yapılamaz!!!..

Bartın Belediyesi, Bimer Başvuruma 20.07.2016 tarihinde verdiği cevapta “Bahse konu taşınmaz DSİ’nin taşkın alanında kalmaktadır. Belediyemizin yapmış olduğu Taş Ev DSİ’nin taşkın alanında kalmamaktadır” bilgisini verdi. Bartın Valiliği, Cumhurbaşkanlığı Makamına yapmış olduğum başvuruma 8 Eylül 2016 tarihinde verdiği cevapta “Şikayete konu taşınmaz DSİ’nin taşkın alanında kalmakta olduğu, Belediyenin yapmış olduğu Taş Evin ise DSİ’nin taşkın alanında kalmadığı anlaşılmıştır” bilgisini verdi.

Bartın Valiliğin ve Belediyesinin verdiği cevabı teknik olarak açıklarsam; “Irmaktan 9metre yüksekliğindeki taşınmazım DSİ’nin aşkın alanındadır!. Irmaktan 4.2metre yüksekliğindeki taş Ev ise DSİ’nin taşkın alanında kalmamaktadır!!...”  Bartın Valiliği ve Belediye, Cumhurbaşkanlık Makamına ve Başbakanlık Makamına yanlış bilgi vermeyeceğine göre, Taş Evin taşkın alanında kalmadığı bilgileri doğrudur. Fakat 1998 yılı sel suları Orduyeri köprüsü üzerinden geçerken alt düzlükteki Yalıdaki Tersane caddesini sel sularının nasıl etkilemediğinin sırrını yıllardır çözemedim!!. Bartın Valiliği, Bartın Belediyesi ve DSİ bilgileri doğrudur her halde.

Kaynarcada Toki köprüsün yapılacağı yer ile taşınmazım aynı düzlüktedir. 11 yıldır taşınmazıma taşkın alanı içinde olduğu gerekçesi ile inşaat izni alamıyorsam, taşkın alanı içinde gözüken bir yere, 100 yıl geçse bile Toki köprüsü inşaat izin çıkmayacaktır.  Not: İmar planında kırmızıya boyanmış alanlar taşkın alanıdır. Hayali olarak Toki köprüsü yapılacağı yeri belittim. Toki köprüsü yapılacağı Kaynarca-Gölbucak arası kırmızıya boyanmış taşkın alanı gözüküyor.

Binlerce insan her gün Orduyeri köprüsünden geçerken trafik sıkıntısı çekmiş,  fazladan harcanan yakıt milli ekonomiye zarar vermiş, Bartın’ı yöneten seçilmiş ve atanmışların umurunda mı? Bir sel felaketinde; ırmaktan 9metre yüksekliğinde taşkın alanı içinde gözüken yerlere sel basmayıp, ırmaktan 4.2metre yüksekliğine ve ırmaktan 6-7metre yüksekliğindeki Tersane Caddesine sel suları basar, meydana gelecek can ve mal kayıpları kimin umuruna olacaktır?!

Irmaktan 9metre yüksekliğe Toki köprüsü yapılması için Irmak Yan kolları Islah Projesi bittikten sonra başlanacağı bilgisi var. Tek bir sorum var. “Bartın merkezinde ırmaktan 9metre altındaki yerlere  Irmak Islah Projesi bitmeden nasıl inşaat izni veriliyor?!”

1998 yılı büyük selinin taşkın alanı dürüst bir şekilde imar planına işlemedikçe, Bartın’a Toki köprüsü yapılamaz!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
0533 632 41 15
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!