Faizler düştü, emlak piyasası canlandı

Türkiye'deki konut satışlarında canlanma olduğunu söyleyen Yıldırım Gayrimenkul İnşaat ve Emlak İşletmesi sahibi Murat Yıldırım, sektör hareketlenmesinin 24 Haziran seçimlerinden sonra daha da artacağının altını çizdi.

Yıldırım Gayrimenkul İnşaat ve Emlak İşletmesi sahibi Murat Yıldırım emlak sektörü konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Murat Yıldırım Ülkedeki istikrar sayesinde olumlu ekonomik gelişmeler sayesinde sektörün giderek, genişlediğini söyledi.
 
İstikrar devam edecek
 
Emlak sektörünün genel çerçevesinde bir ayağının ekonomiye bağımlı olduğunu hatırlatan, Murat yıldırım, “Piyasalarda çok fazla sıkıntı yok. Son zamanlarda yaşanan dolar sıkıntısına baktığımız zaman Dünya ekonomisinde bir daralma olduğunu görüyoruz. Biliyorsunuz Amerika’da faizler çok fazla arttı. Bu da gelişmekte olan ülkelere olumsuz şekilde yansıyor. Sadece Türkiye’de değil diğer gelişmekte olan ülkelerde de bu tür sıkıntılar oldu ama Türkiye bunlara pabuç bırakacak bir ülke değildir. Biliyorsunuz Merkez Bankası doların ateşini düşürmek için müdahale etti ve piyasalarda sakinleşme yaşandı. Bundan sonra da bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Dolarda hareketlenmeler nedeniyle emlak piyasasından şu an için bir sıkıntı yok. Çünkü Ziraat Bankasında konut faiz oranları 0,98 oranına düşürüldü. Bundan sonra zaten bizim sektörde bir hareketlilik başladı. Şimdi önümüz Bayram ve yaz dönemi giriyoruz, tabi gurbetçilerimiz de gelecek, daha işlerin artacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla seçimlerden sonra yine Türkiye özellikle emlak sektöründe satışlarımız devam edecek.” dedi.
 
 
Seçimler emlak sektörünü etkilemez
 
24 Haziran seçimlerinin emlak sektörünü etkilemeyeceğinin altını çizen Murat Yıldırım, “Türkiye’de 80 yılda yapılmayanlar vardı. Bunlar neydi altyapıydı. Şu anda altyapılar tamamlandı. Sağlıktı, sağlık sektöründe büyük ilerlemeler kaydedildi. Savunma sanayi ve terör konusunda sorunların çoğu çözüldü. Ve bu konuda çok büyük yatırımlar yapıldı. Ak Parti’nin yaptığı hizmetleri zaten bizler gözle görebiliyoruz. Bundan sonra inşallah Ak Parti Türkiye’deki altyapı sorunu olsun diğer elzem sorunlar olsun yüzde 90 oranında bitirdi. Şimdi ise kendini daha büyük hamlelere şahlanmaya ayıracak. Bu nasıl olacak? Teknoloji ile olacak, bu kalkınma ile olacak, ekonomik parametrelerin iyi yönetilmesiyle Arge çalışmalarıyla olacak. Daha büyük teknolojilerle kendi otomobilimizi üreterek, dünya söz sahibi olma yolunda ilerleyeceğiz. Zaten Ak Parti’nin ilk 16 yılı altyapı ve yatırım oldu, bundan sonra dönemde de daha çok teknoloji sanayi üretim yani ülke insanlarının yaşam standartlarının yükseltilmesine yönelik çalışmalar olacaktır. Bu noktadan hareketle emlak sektöründe herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Türkiye’miz 80 milyonluk bir ülke, genç nüfusu sayesinde sürekli gelişerek, kendini her daim geliştireceğini görüyoruz. Ayrıca halkımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a geçmişte nasıl sahip çıktıysa bundan sonrada liderine sahip çıkacağına canı gönülden inanıyorum. O yüzden bizim uzun vadeli öngörümüz, emlak sektörümüzde herhangi bir yıpranma yada yavaşlama olmayacaktır. Aksine her zamankin den daha çok alan çapını da genişletecektir.”dedi.


 
 

Bakmadan Geçme