Fabrikada vaka, 530 kişi karantinada

İşte Bartın'da vaka sayısında son durum

Bartın Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında çalışan 10 personelde Koronavirüse rastlanılması üzerine filyasyon çalışması başlatıldı.
Tekstil fabrikası Pazartesi gününden itibaren üretime ara verirken fabrikada çalışan 530 işçinin 14 gün boyunca evde karantinaya alınmasına karar verildi.

Temas süresi dolana test yapılacak
Fabrikada çıkan vakaların farklı birimlerde çalışan kişilerde çıkması üzerine temas süreleri dolan herkese test yapılacağı öğrenildi.

Bartın’da vaka sayısı arttı
24 Temmuz’da gazetecilere açıklama yapan Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın'daki vakaların neredeyse tamamının tatil için il dışından gelen ya da düğün, nişan gibi sosyal hareketliliklerden kaynaklandığını ifade ederek hastanede tedavi gören hasta sayısını 20 olarak açıklamıştı. 
Tekstil fabrikasına görülen vakalar nedeniyle şu an itibariyle hastanede tedavi gören pozitif vaka sayısının 30 civarında olduğu öğrenildi.
Kurban bayramı nedeniyle Bartın’da bayramlaşma ve toplu etkinlikler yasaklanırken fiziki mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulması büyük önem arz ediyor. 

Bakmadan Geçme