Fabrika Değil Depo Olacak

Marzınc Yönetiminden kamuoyuna açıklama

“ÇİNKO FABRİKASI KURACAĞIMIZA YÖNELİK HABERLER ASILSIZ VE GERÇEK DIŞIDIR”
MARZINC; “HEDEFİMİZ DAHA MODERN BİR DEPOLAMA”

Karabük Organize Sanayi Bölgesinde çinko üretimini sürdüren MARZINC A.Ş’nin fabrikasını Bartın’a taşıyacağı ve Kozcağız’da aldığı binada üretime başlayacağına yönelik iddialara şirket yönetiminden cevap geldi. Şirketten yapılan açıklamada; “Binamızda asla üretim yapılmayacak, yalnızca dış ticaret operasyonlarımızda depolama alanı olarak kullanılacaktır” denildi.
Türkiye demir-çelik sektörünün 5 dev şirketinin ortaklaşa kurduğu MARZINC A.Ş’nin Bartın’da çinko üretimine başlayacağına yönelik spekülasyonlara son nokta şirket yönetimi tarafından yapılan açıklama ile konuldu. Açıklamada;” Son günlerde Bartın’daki depo yatırımımız hakkında muhtelif basın yayın organlarında yer alan bazı hususlarda siz değerli medya mensuplarını ve sizlerin aracılığıyla saygıdeğer Bartın kamuoyunu aydınlatma ihtiyacı hissettik.
Şirketimiz;  onbinlerce insanımıza iş ve aş sağlayan, gerçekleştirdiği ihracatlar ile ülkemize milyarlarca dolar döviz girdisi sağlayan ve her yıl ülkemizin ilk 500 sanayi kuruluşu içeresinde yer alan ÇOLAKOĞLU, DİLER, İCDAŞ, KAPTAN ve KROMAN şirketleri tarafından kurulan ve yılda 50.000 ton civarında çinko oksit üreten bir şirkettir.” denildi.
“Bartın’da bir üretim tesisi kuracağımıza yönelik yapılan haberler ve iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır”
Şirket yönetimi açıklamasının devamında, uzun süredir ihracat ve ithalat için Bartın Limanını zaten kullandıklarına dikkat çekerken, satın alınan binanın ihracat ve ithalat operasyonlarını daha çevreci ve daha modern bir şekilde yapmaya yönelik olduğuna da vurgu yaptı. MARZIN A.Ş’den yapılan açıklamanın devamında şöyle denildi; “Kozcağız yakınlarda satın aldığımız binadaki hedefimiz; uzun süredir Bartın Limanı üzerinden gerçekleştirdiğimiz ihracat ve ithalatımızdaki depolama imkânlarımızı iyileştirmek, ithalat/ihracat operasyonumuzu daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmektir. Kaldı ki hâlihazırda da ithal ettiğimiz hammadde, yani kömür, kapalı depolarımızda stoklanmakta, ihraç ettiğimiz ürünümüzde su geçirmez ve sızdırmaz ambalajlarımızla yurtdışına gönderilmektedir.
7 stokholden oluşacak olan ve yaklaşık 14.444 metrekare alana yayılacak olan binamızda asla üretim yapılmayacak, yalnızca dış ticaret operasyonlarımızda depolama alanı olarak kullanılacaktır.”
Siz değerli basın mensuplarının ve saygıdeğer kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.”

Fabrika Değil Depo Olacak

Bakmadan Geçme