Evine Şıklık Katacak Kapı Hırdavat Ürünleri

İnsanların büyük bir kısmına kapı kollarının hepsi aynı gelir.

Her zaman elimizin altında olan bu ürünler aslında oldukça işlevseldir. Kapı kolu modelleri ve türleri hakkında bilgi vermeden önce size kapı kilidine bağlı unsurları belirtmek isteriz. Bunlar: Kapı kolu, mandal, mandalın girdiği alan ve sürgüdür. Kapı kolları nasıl kullanıldıklarına ve nasıl göründüklerine göre değişiklik göstermektedir. Her bir kapı kolunun faydası veya estetik değeri vardır, bu nedenle doğru modeli seçmeniz gerekir. İşte kapı kollarının farklı modelleri:
•    Arka Plakalı Kapı Kolu: Bir arka plaka üzerine yerleştirilmiş kapı koludur. Geleneksel bir tarzdadır ve kolun ucunda eğim bulunmaktadır. Ayrıca kapı hırdavatı kategorisinde oldukça önemli ve sıkça tercih edilen bir üründür.
•    Yuvarlak Plakalı Kapı Kolu: Yukarıda belirtilen türe göre daha küçük ve yuvarlak bir plakaya sahip olan kapı koludur. Kolu kıvrımsızdır ve aşağı doğru eğimlidir. 
•    D Şeklinde Kapı Kolu: D şeklindeki bu kapı kolları genelde çekmek için kullanılır. Yani içeriye doğru açılan kapılarda kullanılan bir kapı kolu çeşididir. 
•    Gömmeli Çekme Kolu: Genelde sürgülü kapılarda bulunan ve kapı içine gömülmüş olan çekme koludur. 
•    Kapı Topuzları: Kilitli ve kilitsiz modelleri bulunmaktadır. Yuvarlak şeklinde olur ve kapının bir tarafına kilitlenebilir, diğer tarafına kilitlenemez versiyonları konur. Kilitli kapı kolları genelde banyo için kullanılmaktadır. 
•    Elektronik Kapı Kolu: İlerleyen teknoloji kapı kollarında da farklılıklar yarattı. Şifreli, parmak izli vb. kapı kolu çeşitleri ile anahtara gerek kalmadan giriş yapılabilir. 
Kapı kolu kullanımlarına göre ise dörde ayrılmaktadır. Bunlar;
•    Giriş: Bu kapı kolları dış kapılar için kullanılan ve anahtarlı silindirler içeren bir türdür.
•    Gizli Yerler: Genellikle yatak odalarında ve banyolarda kullanılmaktadır.
•    Geçiş: Koridor, dolap ve salon için kullanılmaktadır.
•    Sahte: Estetik görüntü için kullanılan kapı kolu türüdür.

Kapı Hırdavatı Fiyatları
Kapı kolları ve diğer ürünler için fiyatlandırmada değişiklikler olmaktadır. Bu kapı kolunun türüne, rengine, modeline ve yapım malzemesine göre değişiklik göstermektedir. Kapı kolu fiyatları hakkında kesin bir bilgi veremesek de fiyat aralıklarından bahsedebiliriz. Standart ve basit kapı kollarının fiyatları 20 – 50 lira arasında değişmektedir. Özel yapım ve antik görünümlü kapı kollarının fiyatları ise 20 bin lirayı bulabilmektedir. Biz yukarıda kapı kollarını görünümlerine ve kullanımlarına göre ayırdık fakat kilit tipine göre de farklı türleri bulunmaktadır. Bu yüzden hem görünüm hem de kilit tipine göre de fiyatlarda değişiklik olabilir. 

Kaliteli Kapı Hırdavatı Ürünleri
Kapı kolları ve diğer kapı ürünlerinin kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Kaliteli kapı kolu seçimi sırasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalara değineceğiz. Öncelikle dekorasyona uygun olması için aynı tarz kapı ve kolu kullanmanın mantıklı olduğunu söyleyebiliriz. Pirinç, Paslanmaz Çelik, Alüminyum, Bakır vb. hammaddelerden yapılan kapı kollarını tercih ediniz. Kalite de kapı kollarının fiyatlarını etkileyebilir. Gerek uygun fiyat gerekse de kalite için Evim ticaret ziyaret edilebilir.

Kapı Kolu Seçimi
Kapı kolu seçerken bazı noktaları dikkate almak gerekmektedir. Öncelikle kapının ağırlığı ve onu kaldırabilecek bir kapı kolu seçilmelidir. Kapı sık kullanılıyorsa daha basit ve dayanıklı kollar seçilmelidir. Basit kullanımlı kapı kolları aynı zamanda yaşlılar ve çocukların olduğu alanlarda da kullanılmalıdır. Kapı kolları fiziksel olarak bir zarar vermemelidir. Elin açısına ve kıvrımlarına uygun olmalıdır. Kullanılacak alana göre uygun kapı kilidi modeli seçilmelidir. Kilitsiz kapılarda da dekorasyon unsuruna dikkat edilmelidir. Kapı kolu ve kilitlerinin seçiminde anahtar modeli de önemlidir. Kolay kullanılabilen ve soruna sebep olmayan anahtarların olduğu kilitler seçilmelidir. Böylece acil bir durumda kullanıldığında ya da yaşlıların kullanımında herhangi bir sorun yaşanmaz.
 

Evine Şıklık Katacak Kapı Hırdavat Ürünleri

Bakmadan Geçme