Kurdukları serada topraksız tarım ile ürün yetiştiren gençler gelecek içim umut veriyor.
Mayıs ayında fiyatı en çok artan ve azalan maddeler ve enflasyon oranı açıklandı.
Karaman: "Kozcağız'da turizm atağını başlattık"
Lezzeti, kokusu ile meşhur Bartın çileği tezgâhlarda satışa sunuldu.
Bartın Valisi Nusret Dirim Genç Çiftçi Projesinden yararlanarak Kozcağız’da çilek üretimi yapan genç çiftçi Sercan Kocael’e ait çilek bahçesini ziyaret etti.
Goçvazlı çilek üreticilerinden İlyas KOCAEL , Vali Nusret DİRİM’i ziyaret ederek çilek ikram etti.
Baharın gelmesiyle birlikte tadı ve görüntüsü ile Türkiye’ye ün salan, adına festivaller düzenlenen Bartın Çileğinin satışlarına başlandı.
Kozcağızlı çiftçi Karpuz yetiştiriciliğinden sonra şimdi de Çilek ile gündemde. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Kozcağız'da yetişen Çilekler satışa sunuldu.
Bartın’da Çilek Festivali etkinlikleri kapsamında ücretsiz olarak sergilenecek olan ‘Yasak’ adlı tiyatro oyunu, geliri Soma Şehit Ailelerine verilmek şartıyla ücretli yapılması kararlaştırıldı
Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yeni çilek çeşitlerinin kazandırılması amacıyla, özel bir firmadan temin edilen fideler ile demonstrasyon bahçesi tesis ediliyor.
Ünlü şarkıcı Hadise'nin çilek festivali kapsamında Bartın'da verdiği konseri yaklaşık 5 bin kişi izledi.