Esnaflardan TSO'ya aidat tepkisi

TSO'ya 5 bin lira aidat yatırdı, neye yarıyor diye sordu.

Bartın'ın önde gelen esnaflarından Yüksel Özkan'ın sosyal medyadan TSO'ya yatırdığı aidatı paylaşması ve odaların bu aidatlarla esnafa en ufak bir destek vermediğini söylemesi üzerine çok sayıda esnaf yorum ile destek verdi.Özkan aidat dekontunu paylaşarak, "Çok şükür Ticaret odasına bu yılın ilk taksit aidatımızı yatırdık. 5.039 ₺ (beşbinotuzdokuztl) neyinize yarıyor bu Ticaret odası derseniz kocaman bi hiç. Sadece mecbur olduğumuz için" diyerek tepkisini dile getirdi. Odaların topladığı aidatlar üyeler açısından büyük külfet haline gelmesi ve üyelerine hiçbir destek vermemeleri esnafın tepkisine neden oluyor. Meslek odasına üye olmaya zorunlusunuz. Üye olunca da aidat ödemeye. Peki ödenen aidatların kime faydası var? Bu paralar nerelere harcanıyor? Ortada seyahat ve davetler dışında gözle görülür bir faaliyet bulunmadığını belirten esnaflar ekonominin sıkıntılı olduğu günlerinde toplanan aidatlara büyük tepki gösterdi. Diğer yandan alınan tüm evraklardan da ayrıca ücret alınması tepkileri daha da arttırıyor. İşte sosyal medyada Bartınlı esnafların gösterdiği  o tepkiler: 
*Maske dağıtmaktan bile acizler yahu, ne işe yarayacak. Esnaf Odası bin kat daha iyi en azından esnaf kredisinin faizi düşük oluyor. 
*Tso'da 1976'dan beri birşey görmedim.
*Sadece görevi para toplamak
*Bütün oda ve dernekler kapatılsın, esnafın tüccarın hakkını arayıp gereğinin yapılmasında hiçbir işe yaramıyorlar, resmen esnafın haracını yiyorlar, devletimiz esnafına yeter, birileri saltanat sürsün diye bu tip oluşumlar tamamen gereksiz, seçilen meslek kolları temsilcileri boş boş duruyor. (istisnalar hariç), aksini söyleyen var ise konuları iyice açalım isterseniz!
*Lav edilmeli, e-devlet ile vergi dairesinden işini çözer bu esnaf. Gereksiz bi kurum, biz para veriyoruz onlar saltanat sürüyor. 
*Sekreter hanımdan başkanla görüşmek için randevu talep ettim, il dışında olduğunu randevu oluşturup geri dönüş sağlayacağını söyledi. 1,5 aydır bekliyorum. Gerek kalmadı görüşmesem de oluyor artık. Çok şey yazmak isterim lakin esnaflık terbiyem müsade etmiyor.
*TSO Yönetimine gelenler seçimle geliyor. Atama memur değiller veya kayyum da değiller. Bu aidatları ödeyenler neden seçimlerde hata yapıyorlar. Bu yönetimler seçiliyorsa demek ki seçenler memnun ve mutlu. Ancak "parayı veren düdüğü çalar" sözünün gerçek olmadığını anlamış oluyorum.
*Ben 35 yıllık esnafım ama Bartın ticaret odasının kimseye 35 kuruş faydalı olduğu bişey duymadım.
*Yaptıkları kocaman bir hiç. Sadece aidat toplar faliyet belgesi verir sanki biz ugandaya bağlıyız tercümanlık yapıyo vergi dairesinde kaydımız yokmu ne gerek var bu odaya.
*Tüm odaların kapatılması lazım hem de acilen! Esnafın üstünden bu kamburun alınması lazım.
*Esnaftan kazancı yükseldikçe aidatı yükseltmek ne demek yahu, ben parayı oda kazancıma ortak olsun diye mi kazanıyorum, esnaf tüccar batarken neredeler, neye ön ayak oluyorlar, hangi sorununu çözüyorlar, tam bir hiç, her türlü kontrol, denetleme  ve yürütme devletimizin elinde iken bunlara asla ve asla gerek yok, kapatılsınlar.
*Kazanca göre yükselen aidat olunca durumu kötüleşen esnafa da zarar halinde ödeme yapmaları lazım.

Bakmadan Geçme