Engelsiz Sanat evi törenle hizmete girdi

Bartın Belediyesi tarafından engelli vatandaşların sanat, spor ve bireysel eğitimlerine destek olmak amacıyla inşa edilen Engelsiz Sanat Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şengün;” Belediye Başkanımızın çok desteğini aldık”

Şengün konuşmasında “ Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Derneği olarak yaklaşık 2 yıl önce tek çatı altında bir araya geldik. Derneğimizin kurulduğu günden itibaren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın bizlere çok desteği oldu. İki yıllık süreçte özel gereksinimli bireylere spor desteği, toplumsal yaşama uyum alanlarında ve bireysel eğitim desteği sağladık. Bu süre zarfında Belediye Başkanımızın çok desteğini aldık. Şimdi de Engelsiz Sanat Evi bizim için çok güzel bir proje oldu. Çok teşekkür ediyorum. dedi.

Akın,   “Sosyal belediyecilik anlamı içerisinde Bartın’a katkı sağlamaya çalışıyoruz”

Şengün’ün ardından konuşma yapan Başkan Cemal Akın ise  “Bartın Belediye Başkanı olmadan önce 2000 yılından bu tarafa Umut Okulundaki kardeşlerimizle tanışmıştık. 5 yıl kurulan dernekte görev aldık. Ailelerin o çocuklarla ilgilenmesini asla unutamam. Özellikle de o annelerin. Göreve geldiğimizden bu güne kadar da elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Bir dediklerini iki yapmadık. Yalı’ya Umut Kafe’yi gerçekleştirdik. 2012 yılında belediyede Engelsiz Yaşam Komisyonu kurduk. 2012 yılından itibaren görme engellilerin yaya ulaşımını sağlayacak olan kılavuz yol düzenlemelerine başladık. 2012 yılında Yalı Sevgi Parkı’nda engelli çocuklarımız için oyun parkı gerçekleştirdik. Özel Halk Otobüslerinin hepsini engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun hale getirdik. Özel eğitim gerektiren çocuklarımız ve gençlerimiz için müzik ritim grubu kurduk. Müzik eğitimi vermeye başladık ve hala devam ediyor. Yine tiyatro ve müzikle ilgili kurslarda zihinsel engellilerle ilgili çalışmaya başladık. 2015 yılı öncesinde belediye binası girişinde engelli asansörü yoktu onu gerçekleştirdik. 2015 yılında belediye binasının içine engelli vatandaşların kullanımına uygun tuvaletler yaptık. Bartın ve İnkumu’nda kaldırımlara ve plajlara iniş çıkış rampaları yaptık. Engelli kardeşlerimiz için 2014 yılında Umut Kafe’yi gerçekleştirdik. Engelli sporcularımıza destek verdik. Teniste Bartın Belediyesinin katkılarıyla Bartın’dan Avrupa şampiyonu çıkardık. Engelsiz yaşam için faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarına destek vererek Sakatlar Derneğimize de bir yer tahsisi yaptık. Üst geçitlere 2015 yılında engelli asansörleri yaptık. Yine belediye kültür ve sosyal işler müdürlüğünde devam eden kurslara engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun asansörler yaptık. 2016 yılında da Ankara Yön Engelsiz Sanat ve Gençlik Spor Kulübünün 3. Engelsiz Sanat Ödülünü Bartın Belediyesi olarak aldık. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz bu bina uzun yıllar atıl kalmış bölgenin de sıkıntılı bir yeriydi. BOED DER ile buraya epeyce gelerek olur mu olmaz mı diye görüştük. Burası 180 m2 lik bir bina. Ortalama 500 bin TL’lik bir yatırımla burayı yaptık. Bu yeter mi asla yetmez. En az 1000 m2 olan bir yer arayışı içerisindeyiz. Tüm engel tanımayan kardeşlerimiz için bir yer daha yapmak istiyoruz ve yapacağız. Sosyal belediyecilik anlamı içerisinde Bartın’a katkı sağlamaya çalışıyoruz. Eğer belediye sosyal, kültürel işlere değer vermezse çöle benzer. Bu Engelsiz Sanat Evi’nde kardeşlerimiz sanat, spor ve bireysel eğitimlerine destek olunacak. Buranın bütün giderlerini Bartın Belediyesi karşılayacak. Bunları yapmamız gerekiyor. Yapmazsak olmaz. Engelsiz Sanat Evi’nin ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor katılımınız için teşekkür ediyorum “ dedi.

Başkan Cemal Akın’ın konuşmasının ardından katılımcılar tarafından Engelsiz Sanat Evi’nin açılış kurdelesi kesildi. Yoğun katılımın olduğu açılış töreninde davetliler Başkan Cemal Akın ile birlikte Engelsiz Sanat Evi’ni gezdiler.

Bakmadan Geçme