En çok merak edilen konuda açıklama geldi

Sokağa çıkma yasağı kaldırılan gençler sosyal medya hesaplarımızı soru yağmuruna tuttu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında 18 yaş altı gençlerin sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıldığını ve küçüklerin ebeveynlerinin refakatinde olmaları şartıyla dışarı çıkabileceklerini açıklamasının ardından soru yağmuru geldi.

Bartın Valiliği, ebeveynleri ile dışarı çıkacak küçüklerin yaş aralığını 0-12 olarak açıkladı.

- 18 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimizin sokağa çıkma yasağı tümüyle kaldırıldı. 
Sadece 0-12 yaş aralığındaki çocukların ebeveynleri refakatinde olmaları şartı ile sosyal mesafe kuralına riayet etmeleri ve maske takmaları gerekiyor.

-İlimizdeki 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10:00 - 20:00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecek. 

Çalışma saatleri uzatıldı

-Lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokallerinin, iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans/oyun ve benzeri ile bu amaçla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere, saat 24:00’a kadar faaliyetlerini sürdürmelerine, saat 24:00’dan sonra müşteri kabul etmemek şartı ile temizlik ve ertesi güne hazırlık faaliyetleri ile sınırlı olmak üzere çalışabilmelerine izin verildi.

Bakmadan Geçme