Elektrikli otomobil üretecek öğrenciler destek bekliyor

TUBİTAK projesi için elektrikli otomobil yapacak olan Bartın Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencileri Bartın halkının desteğini bekliyor.

Bartın Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencileri TUBİTAK tarafından düzenlenen “Alternatif Araç Yarışları”na katılmak üzere “Çeşm-i Cihan” adını verdikleri elektrikli aracı üretecekler.
Elektromobil ve otonom kategorilerinde projesi kabul edilen Bartın Üniversitesi öğrencileri yarışma için üretecekleri araca Amasra ile özdeşleşmiş ‘Dünyanın gözü’ anlamına gelen ‘Çeşm-i Cihan’ ismini verdi.
Makine Mühendisliği öğrencilerinden Umut Kayabaşı’nın kaptanlığındaki Bilim ve Teknoloji Kulübü Mekanik, Yazılım ve Elektrik-Elektronik ekibi olarak üç ana kısımdan oluşuyor. 21 Kişilik Elektromobil Proje Takımı; Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sitemleri ve Gemi İnşaat bölümlerinden öğrencilerden oluşuyor.
BARTIN HALKININ DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ
Takım kaptanı Mühendislik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Umut Kayabaşı ise kulüplerinde önemli çalışmalara imza atmak istediklerini, bunun için projenin yapılmasında öğretim görevlilerinin yanı sıra Bartın Halkının da desteklerini beklediklerini ifade etti.
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışma 6-12 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirilecek.


 

Bakmadan Geçme