Dudak uçuklatan vurgun!

Sahte altınlarla dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi.

645 BİN LİRALIK BÜYÜK VURGUN
Bartın ve Çaycuma’da sahte altınlarla vatandaşları dolandıran 7 kişilik şebeke başarılı bir operasyon sonrasında yakalandı. Şahısların bu zamana kadar 645 bin TL tutarında dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.
Edinilen bilgiye göre, 1 Ekim 2018 tarihinde Kozcağız Ellibaş Köyü yakınlarında ucuz altın satma vaadiyle 90 bin TL dolandırıcılık yapıldığı ihbarını alan jandarma ekipleri Bartın ve Zonguldak ilinde eş zamanlı operasyon düzenleyerek 7 şüpheliyi yakaladı.
Yapılan araştırmada, aynı veya birbirine yakın bölgelerde ikamet eden şüpheli şahısların daha önceden ortak veya birbiri ile bağlantılı olarak birçok kez benzer şekilde dolandırıcılık, yağma, gasp gibi suçlar nedeniyle haklarında işlem yapıldığı belirlendi.
Şüphelilerin jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen 10 dolandırıcılık olayında mağdurlardan 644.500 TL haksız kazanç elde ettikleri öğrenildi.
SOSYAL MEDYADAN BAĞLANTI KURMUŞLAR
Şüphelilerin özellikle arkadaş ve kamu çalışanı grubunu hedef aldıkları ve bu sayede mağdurların güvenini sağlayarak sosyal medya üzerinden sahte altınların fotoğraf ve videolarını gönderdikleri, altınları arazide bulduklarını ve ucuz fiyata elden çıkarmak istediklerini söyleyerek mağdurları organize bir şekilde dolandırdıkları tespit edildi.
Şüphelilerin aralarında önceden anlaşıp iş bölümü yaptıkları, hiyerarşik bir yapı içerisinde benzer suçları işlemek amacıyla bir araya geldikleri belirlendi.
1 Ekim 2018 tarihinde Bartın İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda 7 şüpheli şahıs ile birlikte 44.500 TL nakit para, 1 reşat altını, 7 cep telefonu ve 2 araç ele geçirildi.
Yakalanan A.V. , G.V. , F.Y. , A.B. , E.B. , H.K., Ö.A. isimli şahıslar alınan ifadelerinin ardından Bartın Adliyesine sevk edildi.

Dolandırıcılık iddiası ile mahkemeye çıkartılan şüpheliler adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.


 

 

Bakmadan Geçme