Duble yol çalışması başladı

6 Temmuz 2017'de ihalesi gerçekleştirilen Kozcağız-Bartın duble yolunda çalışmalar başladı.

Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun’la birlikte çalışmaların başladığı yolda incelemelerde bulundu. Yolun 800 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.
Tunç, sosyal medya hesabından çalışmalarla ilgili canlı yayın da yaparken paylaşımına “Kozcağız-Bartın arası duble yol çalışmaları başladı” notunu düştü.  Kozcağız duble yolu yapıldığında Bartın ile Kozcağız, Kumluca ve Hasankadı beldelerine ulaşımın kolaylaşacağını ifade eden Tunç, “164 milyon lira yaklaşık maliyetle ihaleye çıkardığımız Kozcağız duble yolunun 110 milyon liraya ihalesini gerçekleştirdik” dedi.
800 günde tamamlanacak
Yılmaz Tunç, Kozcağız Bartın duble yoluyla ilgili olarak daha önce açıklamasında  Kozcağız Beldesi’nden Bartın Otobüs terminaline kadar olan kesimin çok yoğun trafiğe sahne olduğunu belirterek bu yoldaki kaza riskinin çok yüksek olması nedeniyle konuyu Karayolları Genel Müdürlüğüne taşıdıklarını ve yolun 2017 yılı yatırım programına alınmasını sağladıklarını ifade etmişti. Kozcağız yolunun duble yol olması durumunda Bartın-Kozcağız-Kumluca ve Hasankadı beldelerine ulaşımın kolaylaşacağını ve bir kavşak noktasında yer alan Kozcağız beldesinin gelişimine de büyük katkı sağlayacağını belirten Tunç, Kozcağız duble yolunun toprak tesviye, sanat yapıları, köprü ve sıcak asfalt olarak yapımının yer tesliminin ardından 800 gün içinde tamamlanacağını söylemişti.


 

Bakmadan Geçme